Prediker in een adem

Een hedendaagse kijk op het oudtestamentische wijsheidsboek

Iebele Abel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Prediker in een adem

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080894006, 252 blz., June 2017
Formaat: 20.3 (h) x 12.8 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 311 gram.

Uitgever: Uitgeverij Het Hogeland

trefwoorden: bijbel cadeau geloof geschenk god kado meditatie oude testament prediker religie religieus spiritualiteit wijsheid zingeving

beschrijving

Prediker in een adem is een vrije en diepzinnige vertolking van misschien wel het bekendste wijsheidsboek uit de westerse geschiedenis. Het is losjes en makkelijk leesbaar geschreven, wars van dogmatiek en met een scherp oog voor de enorme diversiteit aan spirituele belevingswerelden van vandaag de dag.


Іebele Abel toont zich in deze uitgave door en door vertrouwd met de nuchtere wijsheid van Prediker, de geestelijk leraar van ruim 2000 jaar geleden die nog steeds volop tot de verbeelding spreekt. Zijn originele denkwijze wordt in korte teksten op een sprekende manier uiteengezet, ook voor mensen die niet vertrouwd zijn met spirituele of religieuze teksten. Een boek waar iedereen in iedere levensfase volop inspiratie uit kan putten.


Denken over leven, dood en werken. Wie doet het niet? Iebele Abel schreef met dit boek een indrukwekkende verzameling korte teksten waar veel mensen zich in zullen herkennen. In de lange traditie van de wijsheidsliteratuur schakelt hij moeiteloos tussen bittere levenslessen en alledaagse beslommeringen en intimiteiten. Met dit boek is een rigoureus en toegankelijk stuk literatuur afgeleverd waarmee religieuze gevoelens opnieuw - en op een volkomen nieuwe manier - op de kaart worden gezet.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDeze nieuwe vertolking van het boek Prediker geeft een toegankelijke en diepzinnige kijk op misschien wel het meest gelezen wijsheidsboek. De nuchtere wijsheid van de koning en geestelijke leraar Qohelet ("Prediker") is ruim 2000 jaar later nog steeds actueel.

Iedere bladzijde geeft een korte tekst (een 'vers'), waardoor de grote verscheidenheid aan onderwerpen goed tot hun recht komen. Alle levensfasen komen in dit boek aan de orde. Prediker in een adem is makkelijk en losjes geschreven. Het is wars van dogmatiek en geeft volop ruimte aan de rijke diversiteit aan spirituele en confessionele belevingswerelden van de 21ste eeuw. Mede hierdoor is Prediker in een adem bij diverse gelegenheden passend als geschenk of om uit voor te lezen. Het is ook prima geschikt om regelmatig open te slaan ter inspiratie of als meditatief moment.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.