Mijn hart is immers versteend

roman

Maïssa Bey

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn hart is immers versteend

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789080871540, 188 blz., June 2015
Formaat: 20.2 (h) x 12.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 231 gram.

Uitgever: Artenon Productions

vertaald door: Tineke van Roozendaal

beschrijving

"In Mijn hart is immers versteend worden we meegenomen in een innerlijke dialoog in de vorm van brieven tussen een moeder en haar afwezige zoon. De moeder, Aïda, kijkt terug en ziet haar gedrag, haar conformisme, haar zwijgen in het licht van de jaren '90 in Algerije, de Vuile Oorlog. De genocide beschrijft ze van binnenuit, krachtig, poëtisch, historisch en ook polemisch. Een aangrijpende en actuele roman! " Tineke van Roozendaal

Maïssa Bey (1950), pseudoniem van Samia Benameur, woont en werkt in Siddi Bel Abbès, een dorp in West-Algerije. Ze heeft Frans gestudeerd en heeft lesgegeven op middelbare scholen. In 2000 richtte ze Paroles et Ecriture op, een platform voor culturele uitwisseling. Met haar werk heeft ze verschillende prijzen gewonnen.
In 2010 de prix de l 'Afrique Méditerranéenne/Maghreb voor Puisque mon coeur est mort.
Haar oeuvre omvat romans, gedichten, essays en toneelstukken. Dit is de eerste keer dat een werk in het Nederlands wordt uitgegeven. Maïssa Bey beschouwt haar werk als een aanklacht tegen de stilte. Haar hoofdpersonen zijn vaak vrijdenkende vrouwen die zich niet het zwijgen laten opleggen. Ook schreef ze over de gewelddadige dood van haar vader in 1956 in de Algerijnse Oorlog.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Maïssa Bey (1950), pseudoniem van Samia Benameur, woont en werkt in Siddi Bel Abbès, een dorp in West-Algerije. Ze heeft Frans gestudeerd en heeft lesgegeven op middelbare scholen. In 2000 richtte ze Paroles et Ecriture op, een platform voor culturele uitwisseling. Met haar werk heeft ze verschillende prijzen gewonnen.
In 2010 de prix de l ‘Afrique Méditerranéenne/Maghreb voor Puisque mon coeur est mort.
Haar oeuvre omvat romans, gedichten, essays en toneelstukken.
Dit is de eerste keer dat een roman in het Nederlands wordt uitgegeven. Maïssa Bey beschouwt haar werk als een aanklacht tegen de stilte. Haar hoofdpersonen zijn vaak vrijdenkende vrouwen die zich niet het zwijgen laten opleggen. Ook schreef ze over de gewelddadige dood van haar vader in 1956 in de Algerijnse Oorlog.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.