Incasso, hoe praat ik mijn geld uit zijn zak?

over resultaatgericht communiceren met debiteuren

raimond Honig; Els Jacobs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Incasso, hoe praat ik mijn geld uit zijn zak?

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080869530, 158 blz., August 2011
Formaat: 24.3 (h) x 16.3 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 393 gram.

Uitgever: CMI Books

trefwoorden: incasso, credit management, incasso, financieel, debiteuren, crediteuren

beschrijving

8e DRUK, reeds meer dan 15.000 exemplaren verkocht. In het boek Incasso, hoe praat ik mijn geld uit zijn zak? bieden de auteurs een helder inzicht in hoe vorderingen snel, effectief en resultaatgericht kunnen worden geïncasseerd. Het boek geeft een goed totaalbeeld van het vakgebied en staat vol praktische tips om slagvaardiger te kunnen incasseren.

Tevens komen in dit boek uitgebreid alle aspecten van communicatie met debiteuren aan bod, vanaf het moment van het aangaan van een overeenkomst tot en met het daadwerkelijk incasseren van de vorderingen. De nadruk in dit boek ligt voornamelijk op het verbeteren van de communicatie met debiteuren, maar ook de juridische aspecten komen uitgebreid aan de orde. Verder geven de auteurs inzicht in de bredere context van credit management en wordt uitgelegd op welke wijze het efficiënter uitvoeren van debiteurenbeheer met name kostenbesparend kan werken voor organisaties. Ook wordt specifiek ingegaan op de kracht van het onderhandelen, agressiebeheersing en conflicthantering.
Kortom, voor iedereen die het belang inziet van professioneel en resultaatgericht incasseren is dit boek een absolute aanrader!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Raimond Honig MBA is expert op het gebied van Credit Management. Zijn zeer praktische en kritische inslag heeft hem zowel in sales- en marketingfuncties als tijdens zijn periode als interim (credit) manager verfrissend en resultaatgericht doen werken. De laatste jaren geeft Raimond Honig trainingen en presentaties op het gebied van gedrag- en emotiemanagement, leiderschap en coaching, communicatieve en persoonlijke vaardigheden evenals het brede terrein van Credit Management. Als Credit Management expert weet hij zijn publiek te boeien met praktische voorbeelden en doeltreffende tips.

Els Jacobs is incassospecialist. Sinds het begin van haar carrière is zij werkzaam op het gebied van debiteurenbeheer en incasso. Jarenlang was zij verantwoordelijk voor het debiteurenbeleid bij een middelgroot bedrijf, waarna zij de overstap maakte naar een incassokantoor waar zij ook op juridisch vlak de kneepjes van het vak leerde. Vervolgens werkte zij enige jaren als interim Credit Manager. Naast haar huidige functie als directeur van een incassobureau verzorgt Els trainingen op het gebied van Credit Management en Incasso, waarbij zij veel gebruik maakt van voorbeelden uit de praktijk. Ook bij het tot stand komen van dit zeer praktijkgerichte boek heeft Els gebruik gemaakt van haar jarenlange ervaring binnen het vakgebied van debiteurenbeheer en incasso.
inhoudsopgaveInhoudsopgave

Inleiding

1. Debiteuren, hoe kijken we er tegen aan?
2. Noemt u ze ook wel eens “hufters”?
3. Overleven, verbinding, groeien
4. Communiceren, hoe doe je dat effectief?
5. De kunst van het vragenstellen
6. 6. Niet meer praten ‘tegen’ de klant maar ‘met’ de klant
7. Onderhandelen en conflicten aan de telefoon
8. Agressiemanagement: instrumenteel of frustratie?
9. Gelijk hebben, gelijk krijgen, gelijk halen
10. Juridische aspecten bij het telefonisch incasseren
11. Tips en trucs voor aan de telefoon
12. Direct is niet altijd brutaal!
13. Wat kan goed incasseren voor uw organisatie opleveren?
14. Hoe verloopt een vordering in het minnelijke of juridische traject?
15. Voorkomen is beter dan genezen
16. Correspondentie bij incasso

Nawoord
Inspiriatiebronnen
Over de auteurs
Verklarende woordenlijst
Reeds verschenen bij CMI Books
toelichting8e DRUK, reeds meer dan 15.000 exemplaren verkocht. In dit boek Incasso, hoe praat ik mijn geld uit zijn zak? bieden de auteurs een helder inzicht in hoe vorderingen snel, effectief en resultaatgericht kunnen worden geïncasseerd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.