Laten we over Mao Zedong lezen

Han Yuhai

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Laten we over Mao Zedong lezen

gebonden: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080869509, geïllustreerd, 176 blz., April 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Leonon Media

vertaald door: Anne Marie Westra-Nijhuis

beschrijving

Dit nieuwe boek van Han Yuhai is een verslag van het leven van Mao Zedong. In "Laten we over Mao Zedong lezen" brengt Han het leven Mao's in beeld.

Dit boek belicht de relatie tussen academische activiteiten en de politiek. Aristoteles omschrijft in zijn boek De Politiek de politiek als de "gemeenschap van vrije mensen", hun doel om een beter leven te creëren en hun uitdaging om de regels van een gemeenschap te ontwikkelen.
Evenzo beweert Plato in zijn boek De Republiek dat toewijding aan de politiek betekent toewijding aan het algemeen welzijn, zij die zich zo inzetten hebben 'goud' in hun ziel en daarom hebben ze in het echte leven geen behoefte aan tastbaar goud of zilver.
Deze oude argumenten zijn zonder twijfel van grote invloed geweest op Karl Marx en met de verspreiding van het marxisme werd een hele nieuwe politieke wereld in het moderne China geboren.
In Gedicht Aan een Vriend (1961), schreef Mao:
"Ik wil dromen van het immense land van de hibiscus, glanzend in een vroege ochtendzon."
Tijdens de 100ste verjaardag van het geboortejaar van Marx ging Mao Zedong in de bibliotheek van de Universiteit van Peking (PKU) werken. De geschiedenis van de PKU en de ervaring van voorgangers als Mao toont aan dat de politiek nooit los kan worden gezien van academici. Net zoals de zogenaamde 'opperste staat van academische inspanningen' verwijst naar het op zoek zijn naar waarheid, is de communistische politiek een worsteling naar de waarheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.