Vrouwen

het voorspel

Fons Burger

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vrouwen

paperback/ gebrocheerd: € 16.90

ISBN: 9789080865419, 365 blz., May 2004
Formaat: 21.0 (h) x 13.7 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 492 gram.

Uitgever: Brighter World / Dif Books BV

beschrijving

Miljonair en levensgenieter Al Robinson móet een boek schrijven. Zijn hele leven al bestudeert hij het fenomeen 'vrouw' maar na zijn scheiding ziet hij eindelijk het licht.

Al ontwikkelt de Theorie Van De Vijf Vrouwen waarbij hij de vijf belangrijkste eigenschappen die hij in een vrouw zoekt, verdeelt over meerdere partners. Hij kiest daarvoor een prostituee, zijn buurvrouw, een journaliste en zijn secretaresse. Tot hij de wonderschone architecte Maria ontmoet waar hij ernstig op verliefd wordt.

Tussentijds schrijft Al zijn boek. het is een roman over een zekere Donald, die in de weolige jaren zestig zijn seksualiteit ontdekt. Na een strenge opvoeding raakt hij verzeild in de seksuele revolutie en het opkomend feminisme van d ezevetiger en tachtiger jaren.

In bijbehorende voetnoten onderbouwt Robinson de verzameling conclusies die hij uit zijn levenslange 'veldonderzoek' heeft getrokken over de liefde, seks en relaties. Een persiflage of een spraakmakende omkering van alles wat we over deze onderwerpen voor zoete koek aannamen.

Fons Burger (1952) is journalist, muzikant en ondernemer en heeft met "vrouwen' een soort everymans boek met diepgang geschreven. 'Vrouwen' geeft inzicht in mannen. Van de generatie uit de periode van seks, drugs en rock 'n' roll en misschien wel in alle mannen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.