Blafgedrag van honden

Turid Rugaas

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Blafgedrag van honden

paperback/ gebrocheerd: € 23.15: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080758452, geïllustreerd, 100 blz., March 2013
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 279 gram.

Uitgever: Yggdrasil

redactie: Liesbeth Schreuder; Judith Mulder

beschrijving

Wat betekent blaffen en hoe kun je ermee omgaan

Turid Rugaas is over de hele wereld bekend door haar onderzoek naar Kalmerende Signalen bij honden. Haar gelijknamige boek geldt als klassieker in de kynologische vakliteratuur en is in talrijke landen in vele talen uitgegeven.

Met haar boek `Het blafgedrag van honden` snijdt ze een thema aan dat de gemoederen nogal eens verhit, want de tolerantie die de samenleving heeft ten opzichte van blaffende honden neemt in toenemende mate af. Het miauwen van een kat of het hinniken van een paard wordt geaccepteerd, maar van honden verwacht men dat ze overwegend stil zijn.

Hoe komt dat? Blaffen honden echt te veel of worden mensen alleen maar zenuwachtig van een taal die ze niet verstaan. Hoe zou je honden die echt teveel blaffen, en die zelfs hun eigenaren die oprecht van hen houden tot vertwijfeling brengen, zo kunnen trainen dat dit probleem opgelost word?

Turid Rugaas geeft het antwoord op deze en nog veel meer vragen rondom het blafgedrag van honden. Ze onderscheidt verschillende typen geblaf en ze wil ons `het honds` deze vreemde taal, beter leren begrijpen. Ze zegt: "Dieren hebben gevoel. Ze kennen gevoelens van liefde en aanhankelijkheid, achterdocht en angst, woede en vreugde, teleurstelling en hoopvolle verwachtingen. Die gevoelens delen zij ons ook mee via geluiden die ze maken en het is aan ons die geluiden te leren begrijpen en daarop met gevoel te reageren.

Het boek wordt geleverd met Audio CD ter verduidelijking van verschillende typen blaffen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.