Het boek der geesten

Allan Kardec

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het boek der geesten

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080750203, May 2014
Formaat: 21.2 (h) x 15.0 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 638 gram.

Uitgever: Vereniging Allan Kardec

vertaald door: J.G. Plate; Sandra C. Macorano

beschrijving

Het Boek der Geesten met de grondbeginselen van de spiritistische leer over de onsterfelijkheid van de ziel, de aard van de geesten en hun relatie met de mens,de zedenkundige wetten, de hedendaagse leven, het toekomstige leven en de toekomst van de mensheid.
Gegeven volgens het onderwijs door de verheven geesten door middel van verschillende mediums.
Verzameld en gerangschikt door Allan Kardec.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hippolyte Leon Denizard Rivail werd geboren in Frankrijk, op 3 oktober 1804. Hij studeerde in Yverdon, Zwitserland met de beroemde Johann Heinrich Pestalozzi van wie hij een uitmuntende leerling werd. Hij zette zich in als verspreider van de leermethode die grote invloed heeft gehad p de onderwijsvernieuwingen in Frankrijk en Duitsland. Als opmerkelijke taalkundige sprak hij Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Nederlands. Kardec verzorgde de vertaling naar het Duits van fragmenten van klassieke Franse auteurs in het bijzonder van Fenelon (François de Salignat de la Mothe).

DE LEERMEESTER
In Parijs richtte hij samen met zijn vrouw Amelie Gabrielle Boudet een onderwijsinstelling op zoals de instelling in Yverdon. Hij schreef boeken over grammatica, wiskundige en pedagogische studies op academisch niveau; hij vertaalde ook Engelse en Duitse werken. Allan Kardec organiseerde thuis gratis cursussen scheikunde, natuurkunde, astronomie en vergelijkende anatomie.
Als Lid van diverse wetenschappelijke genootschappen in het bijzonder de Koninklijke Academie van Arras won hij in 1831 een prijs met de monografie "Wat is de studiemethode die het beste overeenstemt met de behoefte van dit tijdperk?" Van zijn werken vallen op: Voorgesteld plan voor de verbetering van het openbare onderwijs (1826); Cursus wiskunde (1829, volgens Pestalozzi methode)en Grammatica klassiek Frans (1831).

DE CODIFICATEUR
Het was in 1854 toen professor Rivaal voor het eerst hoorde praten over de draaiende tafels, een mediamiek fenomeen dat in Europa opschudding veroorzaakte.
In Parijs deed hij de eerste studies naar het Spiritisme. Hij heeft de wetenschappelijk-experimentele methode op deze nieuwe wetenschap toegepast en hij heeft nooit vooraf theorieën geformuleerd: hij observeerde zorgvuldig,vergeleken leidde daaruit consequenties af en was altijd gericht op de reden en de logica van de feiten. Hij ondervroeg de geesten, maakte notities en ordende de gegevens die hij verzamelde.Daarom wordt hij de codificateur van het Spiritisme genoemde. De auteurs van de Spiritistische leer zijn de verheven geesten. In principe was Rivail alleen gericht op zijn ontwikkeling. Later toen hij zag dat alles een geheel was dat zich uitbreidde tot een leerstelsel, besloot hij een boek te publiceren om het iedereen te delen. Zo bracht hij op 18 april 1857 het Boek der Geesten uit. Hij gebruikte het pseudoniem Allan Kardec als referentie aan een vorig leven, om het Spiritistische werk te onderscheiden van zijn eerdere pedagogische publicaties.
inhoudsopgaveBestaat uit vier delen, bevat 1019 vragen van Allan Kardec en gaat op logische en rationele wijze in op de wetenschappelijke, filosofische en religieuze overtuiging dan ook,zal dit boek voor iedereen van onschatbare waarde zijn, omdat het over God gaat, over de onsterfelijkheid van de ziel, de aard van de geesten en hun relaties met mensen, de morele wetten, het huidige leven in het hiernamaals en de toekomst van de mensheid, oftewel over zeer actuele onderwerpen van algemeen belang.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.