Gebarsten wit

Corina Engelbrecht

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gebarsten wit

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789080683785, 128 blz., November 2015
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 177 gram.

Uitgever: Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

beschrijving

Het lijkt alsof hij boete moet doen, in een sneeuwlandschap van niet langer te ontvluchten herinneringen. Een zweem van troost vindt Zeggelaar alleen in het licht. Bregtje ìs het licht. Maar wie is zij? Was zij de oorzaak van de eerste barst in zijn 'jazzy' studietijd? Of werd hij door verzwegen ervaringen van zijn vader tijdens de oorlog en de politionele acties in de voormalige kolonie, de eigenzinnige man van vierenvijftig die op weg naar het eeuwige wit de boeken van het verleden moet openslaan?
Gebarsten wit is een prachtig verhaal, dat geleidelijk aan zijn geheim prijsgeeft. Indrukwekkend. Heel mooi geschreven, met precisie en nuance.
(Gerard Termorshuizen)

Naast haar werk als letterkundige en freelance journalist schreef Corina Engelbrecht portretten van auteurs, gedichten, kleine verhalen en de novelle Ida. Een geschiedenis. Een aantal van haar artikelen over late gevolgen van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië verscheen onlangs in kleine oplage onder de titel Wie niet herdacht wordt, leeft niet voort.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.