Van Schroot naar Vloot deel 1

Tweede herziene uitgave

Klaas JansmaFrits JansenMartin de JongKees KlipAnne Roel van der Meer

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-806550-0-3, 272 blz., May 2019
Formaat: 30.0 (h) x 22.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1425 gram.

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

fotografie: Tom Coehoorn; Wiep Wierda; Marten Sandburg

redactie: Klaas Jansma

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Er is in de skûtsjewereld in de laatste twee jaar veel veranderd. Nieuwe schippers, andere zeiltekens, andere klasseringen zelfs. Douwe Visser werd opgevolgd door zoon Jappie, Harmen Brouwer komt in de plaats van Arend Wisse de Boer en zijn broer Sytze stuurt nu de Gerben van Manen.
Belangrijke veranderingen in deze nieuwe uitgave zijn vooral aangebracht in het documentaire gedeelte over de skûtsjes die deelnemen aan de competities van IFKS en SKS. Bij de SKS namen naast Douwe Visser afscheid: Dirk Jan Reijenga (Joure), Alco Reijenga (Heerenveen), Siete Ezn. Meeter (Leeuwarden), Lodewijk Hzn. Meeter (Huizum), Joh. Hzn. Meeter (Langweer), Berend Mink (d’Halve Maen). Bij de IFKS, met bijna zeventig deelnemers toch al de club waar het steeds veel verandert, kwam onder meer het kampioensskûtsje Engelina Smeltekop in andere handen en zorgde de schipper Pieter Jilles Tjoelker met zijn overstap naar de Sterke Jerke voor reuring.
Dat alles en nog veel meer is verwerkt in de nieuwe editie van dit boek. Daarin is met een bijdrage van Theunis van der Meer ook het belangrijke gedeelte over het verven van skûtsjes geactualiseerd. Met hulp van Hans Terpstra zijn meerdere bijschriften verbeterd. Er zijn meerdere nieuwe foto’s opgenomen, omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Van schroot naar vloot

gebonden: UITVERKOCHT!
De huidige glorie van het Fryske skûtsjesilen, de SKS- en de IFKS-vloot, vormen het stralend middelpunt van dit imposante naslagwerk. Zij ...

Meer boekennieuws op Facebook.