Nieuwe Meesters

Fotografie: Sander Troelstra

Hans Looijen; Sander Troelstra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nieuwe Meesters

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080604452, geïllustreerd, 128 blz., November 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Outsider Art Museum

serienaam/reeks: Outsider Art Museum

illustrator: Kees Peerdeman

vertaald door: Dave Nice

beschrijving

In de tentoonstelling 'Nieuwe Meesters' laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende portretten geeft fotograaf Sander Troelstra deze fascinerende wereld een gezicht. Troelstra heeft diverse keren de Zilveren Camera gewonnen en was in 2015 winnaar van de prestigieuze Nationale Portretprijs.

Gedreven door het onalledaagse heeft Troelstra zich toegelegd op het portretteren van mensen met een rafelrandje; ze vinden soms moeilijk aansluiting in de maatschappij. In 'Nieuwe Meesters' sta je oog in oog met deze onconventionele kunstenaars en maak je kennis met hun hypergevoeligheid en buitengewone creativiteit. Wie zijn deze Nieuwe Meesters? Wat zijn hun drijfveren? Waar komt die bijna maniakale werkwijze vandaan?

Enkele decennia geleden zouden de carrières van deze kunstenaars onzichtbaar zijn gebleven door hun sociale isolement en een leven achter gesloten deuren. Want de kunstwereld is lange tijd huiverig geweest om autodidacten een plaats toe te kennen in het kunstcircuit. Met de komst van het Outsider Art Museum is daar verandering in gekomen.

Ter gelegenheid van de expositie is dit fotoboek met portretten van Sander Troelstra en het werk van de deelnemende kunstenaars verschenen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.