Aan de Amstel

ode aan een rivier

Frank van Paridon

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aan de Amstel

gebonden: € 24.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080419667, geïllustreerd, 192 blz., November 2019
Formaat: 30.6 (h) x 23.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1298 gram.

Uitgever: Wereldbeeld, Uitgeverij

beschrijving

Aan de Amstel

Je zou de Amstel het stromend hart van Amsterdam kunnen noemen.
De rivier is maar iets meer dan 30 kilometer lang, maar de contrasten zijn groot.

Zodra je vanuit Amsterdam langs de Riekermolen fietst of loopt waan je je in een andere wereld vol rust en groen, waar het leven beslist een ander tempo heeft. De Amstel was niet voor niets al rond 1700 de favoriete plek voor de gegoede burgers om te gaan wonen. Ze wilden graag ‘buiten’ wonen en toch binding met Amsterdam houden. Daarnaast is de rivier natuurlijk met name in de zomer een fantastische plek om erin, erop of erlangs te ontsnappen aan de hitte.

Zo’n anderhalf jaar varen, lopen en fietsen op en langs de Amstel resulteerden in dit fotoboek waarin al de verschillende gezichten die de rivier toont aan bod komen.
Van de vaak bijzondere architectuur tot de watervogels, van horeca tot wonen, werken en sporten aan en op de rivier. Een impressie van de kunst en monumenten, de prachtige parken en tuinen, monumentale bruggen en tijdloze veerpootjes. Vrijwel alle aspecten van de rivier passeren de revue in meer dan 350 foto’s.

Een tocht langs de Amstel toont oneindig veel gezichten van dit water, dus ga mee op ontdekkingstocht langs een prachtige rivier.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.