Intens, authentiek en vrij

Hoogbegaafd in deze wereld

Renata Hamsikova

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Intens, authentiek en vrij

gebonden: € 65.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080417458, geïllustreerd, 440 blz., November 2020
Formaat: 23.6 (h) x 17.1 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 895 gram.

Uitgever: IeKu Advies

trefwoorden: hoogbegaafd hoogbegaafde kinderen hoogbegaafdenonderwijs uitzonderlijk begaafd

beschrijving

HOE JE JEZELF WORDT EN BLIJFT EN WAT DAARVOOR NODIG IS
Diversiteit in de natuur is prachtig. Diversiteit bij mensen is prachtig. Er is ruimte genoeg om iedereen te laten zijn wie hij is. Is er ook genoeg geestelijke ruimte om iedereen te laten zijn wie hij is? Durven we die diversiteit echt aan? Hoogbegaafde kinderen ervaren dit namelijk vaak anders. Ze worden niet begrepen en ze moeten zich aanpassen aan de maatschappij. Hierdoor ontstaan er niet alleen doodongelukkige mensen, maar verdwijnt ook enorm veel potentieel dat ingezet kan worden om de mensheid vooruit te helpen.

Intens, authentiek en vrij is het eerste boek dat breed schetst wat hoogbegaafd zijn betekent. Het laat je inzien dat het niet alleen om verrijking en verdieping gaat, maar dat opvoeding en begeleiding van hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen veel dieper gaat en breder is dan dat.

Dit boek toont wat nodig is om authentiek en vrij te zijn als hoogbegaafde en hoe je je kind/leerling hiermee kunt helpen. Het staat vol met inzichten en ideeën om je verder te helpen in je ontwikkeling als mens.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)RENATA HAMSIKOVA is expert uitzonderlijke begaafdheid en hoogbegaafdheid en eigenaar van IEKU Advies. Ze adviseert leerkrachten en ouders. Renata heeft veel publicaties op haar naam staan en is een veelgevraagd spreker.toelichtingAnders dan bestaande boeken over hoogbegaafdheid, over kinderen en volwassenen. Vernieuwend en toch vertrouwd. Het boek gaat diep in op het onderwerp hoogbegaafdheid, intelligentie, testen, counseling, maatwerk voor hoogbegaafde leerlingen. Er is een hoofdstuk over ouders van hoogbegaafde kinderen en twee hoofdstukken over hoogbegaafde volwassenen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.