Kansen na de crisis

de succesalmanak 2009

M. Meijer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kansen na de crisis

paperback/ gebrocheerd: € 8.25

ISBN: 9789079988013, geïllustreerd, 87 blz., January 2009
Formaat: 17.2 (h) x 11.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 92 gram.

Uitgever: Kemper Conseil Publishing Consultancy

illustrator: B. Haagsman

beschrijving

Kansen na de crisis
De wereld is aan het veranderen. De bestaande structuren en methoden verliezen steeds meer en sneller hun effectiviteit. Dat geldt niet alleen voor banken, maar ook voor het bedrijfsleven, de overheid en non-profit organisaties. De vraag is wat de achterliggende oorzaak hiervan is. Als je dieper graaft blijkt dat er sprake is van een soort omwenteling, vergelijkbaar met de industriële revolutie van anderhalve eeuw geleden. Alle tot dan toe geldende gebruiken en inzichten werden op hun kop gezet. We maken nu de overgang van het industriële naar het digitale tijdperk mee. Zoals gezegd, de oude methoden werken niet meer: veranderen moet!

In dit prikkelende essay wordt aangegeven welke veranderingen in de politiek, bij overheden en in ondernemersland moeten plaatsvinden om nieuwe kansen te benutten. Maken we daar niet op de juiste wijze gebruik van, dan zullen deze kansen omslaan in bedreigingen. Om in de veranderende wereld slim te kunnen opereren is adequate informatie van groot belang. Die informatie krijg je uiteraard niet van de nog steeds grotendeels ouderwets functionerende wereld om ons heen. Als je slim wilt omgaan met het nieuwe, is fundamenteel inzicht in de kennissamenleving onontbeerlijk.
Dit analyse van wat thans plaatsvindt en laat zien hoe met behulp van kennis, kunde en slagvaardigheid de uitdagingen praktisch benut kunnen worden. Als de huidige crisis voorbij is dan staat Nederland in de startblokken om optimaal gebruik te maken van het kennis- en innovatietijdperk. De ondertitel van dit handzame boekje luidt niet voor niets De succesalmanak 2009

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.