Zalig zoet

60 bakrecepten rond feesten en heiligen

Vanessa van Koppen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Zalig zoet

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079956258, geïllustreerd, 192 blz., October 2015
Formaat: 24.9 (h) x 18.9 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 619 gram.

Uitgever: Forte/Averbode

redactie: Saskia de Jong

illustrator: Simone van den Berg

beschrijving

60 bakrecepten rond feesten en heiligen

Paasbrood, pinksterbollen en pepernoten: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Daarom vind je in Zalig Zoet naast onze kerststol, ook de Italiaanse panettone, een Poolse maanzaadcake en de Franse bûche de Noël.
Behalve heerlijke en maakbare recepten, biedt dit bakboek achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek van de feestdagen en het gebak of brood. Wist je dat de Romeinen al op Driekoningen een boon in hun taart verstopten? Of dat gevlochten paasbrood is afgekeken van de Joodse challe?
Verder vind je tal van verrassende recepten en interessante weetjes die bij heiligen horen. Van de borsten van Sint-Agatha tot het stuurwiel van Sint-Christoffel.

Een origineel boek om uit de bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je zal laten genieten van veel zalige zoetigheden.
Vanessa van Koppen heeft zich verdiept in de culinaire geschiedenis van de feestdagen. Ze schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem en Sacré cuisine en is regelmatig te gast bij radioprogramma's van de NCRV.

Met unieke heiligenkalender

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.