O vader wij zijn samen geweest

verhalen van een overkant

Wim Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
O vader wij zijn samen geweest

paperback/ gebrocheerd: € 18.90

ISBN: 9789079875924, 160 blz., February 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 335 gram.

Uitgever: Boer, Den / De Ruiter

bewerkt door: DTP-plus

beschrijving

De cruciale rol die een vader speelt…
Het kleinschalige boerenleven van toen, dichtbij de aarde, met de seizoenen…
De kennismaking met erotiek, liefde en dood…
Een boek met een luchtig levensbeschouwelijk accent in de sfeer van een historische streekroman.

Wim Jansen vertelt over zijn vader, een heftig levende man die als boer van het leven genoot maar er ook hartstochtelijk aan heeft geleden.
De confrontatie met de dood vormt de rode draad in de verhalen. Een thema dat lichtvoetig ter sprake wordt gebracht maar naar het eind toe steeds indringender – tot uiteindelijk verzoening met de dood plaatsvindt.

Dit alles tegen de achtergrond van het Zeeuws-Vlaamse boerenleven uit het derde kwart van de vorige eeuw, met alle turbulente maatschappelijke ontwikkelingen van dien.
De titel is ontleend aan het bekende gedicht Voor vader van Hans Lodeizen.

Wim Jansen, emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg, heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, o.a. Waar ben je nu? – over de dood van onze dierbaren, Boerenkind – geschiedenis van een paradijs, Vlammend paradijs – bekentenissen, Dominee zoekt God – dagboek van een laatste zondagmorgen, de dichtbundel Zingen aan de Styx en Bron in je brein – bidden tot de God in wie je niet gelooft. In juni 2019 verschenen zijn dierenverhalen O hemel, zei de krokodil – 52 dierenverhalen voor jong en oud om zoiets als God ter sprake te brengen.
Zie ook zijn website www.wimjansen.nu

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Wim Jansen, emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg, heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, o.a. Waar ben je nu? – over de dood van onze dierbaren, Boerenkind – geschiedenis van een paradijs, Vlammend paradijs – bekentenissen, Dominee zoekt God – dagboek van een laatste zondagmorgen, de dichtbundel Zingen aan de Styx en Bron in je brein – bidden tot de God in wie je niet gelooft. In juni 2019 verschenen zijn dierenverhalen O hemel, zei de krokodil – 52 dierenverhalen voor jong en oud om zoiets als God ter sprake te brengen.
Zie ook zijn website www.wimjansen.nu
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.