Alles over hoop

op school tiener en moeder thuis

Anne Alles

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Alles over hoop

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789079859245, 308 blz., November 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 402 gram.

Uitgever: Scholten Uitgeverij

redactie: Joke Tan

trefwoorden: anne alles oudewater scholten uitgeverij tienermoeder

beschrijving

Alles Over Hoop

Anne was 14 jaar. Ze leek wel 16, zei een leraar. Veel te vroeg en tegen haar zin in kwam ze er achter wat mannen van haar wilden. Verwarrende pubergevoelens en opstandig gedrag maakten het niet makkelijker, ook niet voor haar ouders. Een zomerflirt eindigde in een zwangerschap.

'Alles Over Hoop' vertelt het persoonlijke verhaal van Anne Alles. Over haar jeugd en haar rol als tienermoeder. Een verhaal over tweestrijd en twijfel. Over jong zijn en jong moeder zijn. Over geluk en angst. Angst voor de toekomst. Voor wat anderen denken. Wat betekent het voor Anne zelf ?

In het boek weerklinkt de worsteling tussen geloof en hoop. De weg van een naar het leek onbevangen jeugd naar volwassenheid. Volledig overhoop gehaald. 'Alles Over Hoop' verhaalt van de onomkeerbare tweestrijd tussen vertrouwen en de harde werkelijkheid. Zoekend naar antwoorden en houvast. Houvast dat Anne vindt in haar geloof. Haar geloof in God. Heen en weer geslingerd tussen hoop en vertrouwen.

Met grote regelmaat vertelt Anne haar persoonlijke verhaal in het land. Namens Siriz op scholen en op aanvraag. Medio oktober verschijnt Anne's verhaal in boekvorm. Een uitgave van Scholten Uitgeverij.

'Alles Over Hoop' is een boek dat je raakt. Als ouder, als tiener en als jonge moeder. Een boek over hoop en over leven. Een leven dat alles overhoop haalt en verhaalt van hoop.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting‘Ben je er klaar voor?’ vroeg mama.
Ik keek door de straat en zag een paar jongens en meisjes van mijn leeftijd voorbij fietsen. Daarna gingen mijn ogen naar het logo van Siriz.
“Bij onbedoelde zwangerschappen” stond er.
‘Ja, ik ben er klaar voor.’

‘Je bent dus zwanger, Anne. Wil je gewoon beginnen mij je verhaal te vertellen?’ Ik keek haar niet-begrijpend aan. Ze glimlachte. ‘Waar kom je vandaan?’
‘Uit Oudewater.’
‘En je bent 14 jaar, toch?’ Ik knikte en keek snel naar mama, om de reactie van Julia niet te zien.
‘Zijn jij en de vader van je kindje nog samen?’
‘Nee.’
‘Weet je wel wie het is?’
Langzaam kwam ik los en vertelde haar wat zich de afgelopen maanden allemaal had afgespeeld.
‘En nu ben ik zwanger,’ sloot ik af.

‘Om een goede keuze te maken, is het goed dat je hier zelf over nadenkt’, zei Julia. ‘Het moet uiteindelijk jouw keuze zijn’. Het stelde me gerust dat ze de nadruk op “jouw keuze” legde. (citaat uit: Alles Over Hoop)
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.