Kito de Dijkpoortkat

Sandra Oosterveen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kito de Dijkpoortkat

gebonden: € 14.50

ISBN: 9789079859214, geïllustreerd, 48 blz., April 2015
Formaat: 25.8 (h) x 25.7 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 486 gram.

Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.

trefwoorden: en feest om voor te lezen, voor kinderen vanaf ca. hattem sandra oosterveen scholten uitgeverij

beschrijving

Hattem is bekend van Anton Pieck, maar vanaf nu ook van Kito de Dijkpoortkat.
Kito is een ondeugend, rood katertje. Hij is ook heel nieuwsgierig en elke dag gaat de kat
op ontdekkingstocht door Hattem. Het liefst slaapt hij in de mooie stoel die in de historische Dijkpoort staat.
Maar het vrouwtje dat in de poort woont, is geen kattenliefhebber. En dan is er ook nog de spookhond Kladdegat die op Kito jaagt.

Sandra Oosterveen heeft twee succesvolle boeken voor jongeren geschreven.
Dit is haar eerste voorleesboek en ze weet jonge kinderen met haar verhalen te raken door de rake
typering van de kat en de avontuurlijke sfeerbeschrijving. Kinderen die de verhaaltjes over Kito horen, zullen zeker met de poes meeleven.
De twintig verhaaltjes zijn geschikt om voor te lezen voor het slapen gaan, want ondanks de spanning loopt elk verhaaltje goed af.

Sandra is dyslexiespecialist en haar stijl van schrijven is helder, met korte zinnen en eenvoudig taalgebruik.
De tekst is daardoor zeer geschikt om voor te lezen. Kinderen van ongeveer zeven jaar kunnen de tekst zelf proberen te lezen.

Kito de Dijkpoortkat is in zijn soort een uniek boek. Dit komt door de prachtige foto-illustraties die door de auteur zelf zijn gemaakt.
Deze plaatjes zijn écht een aanvulling op de tekst en kinderen zullen de verhaaltjes daardoor nog beter begrijpen.
De illustraties zijn ook een prima middel om met het kind te praten over het verhaalverloop.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sandra is dyslexiespecialist en haar stijl van schrijven is helder, met korte zinnen en eenvoudig taalgebruik.
De tekst is daardoor zeer geschikt om voor te lezen. Kinderen van ongeveer zeven jaar kunnen de tekst zelf proberen te lezen.
Sandra Oosterveen heeft twee succesvolle boeken voor jongeren geschreven.
Dit is haar eerste voorleesboek en ze weet jonge kinderen met haar verhalen te raken.
recensie citaatSamenvatting

Hattem is bekend van Anton Pieck, maar vanaf nu ook van Kito de Dijkpoortkat. Kito is een ondeugend, rood katertje. Hij is ook heel nieuwsgierig en elke dag gaat de kat op ontdekkingstocht door Hattem. Het liefst slaapt hij in de mooie stoel die in de historische Dijkpoort staat. Maar het vrouwtje dat in de poort woont, is geen kattenliefhebber. En dan is er ook nog de spookhond Kladdegat die op Kito jaagt. Sandra Oosterveen heeft twee succesvolle boeken voor jongeren geschreven. Dit is haar eerste voorleesboek en ze weet jonge kinderen met haar verhalen te raken door de rake typering van de kat en de avontuurlijke sfeerbeschrijving. Kinderen die de verhaaltjes over Kito horen, zullen zeker met de poes meeleven. De twintig verhaaltjes zijn geschikt om voor te lezen voor het slapen gaan, want ondanks de spanning loopt elk verhaaltje goed af. Sandra is dyslexiespecialist en haar stijl van schrijven is helder, met korte zinnen en eenvoudig taalgebruik. De tekst is daardoor zeer geschikt om voor te lezen. Kinderen van ongeveer zeven jaar kunnen de tekst zelf proberen te lezen. Kito de Dijkpoortkat is in zijn soort een uniek boek. Dit komt door de prachtige foto-illustraties die door de auteur zelf zijn gemaakt. Deze plaatjes zijn écht een aanvulling op de tekst en kinderen zullen de verhaaltjes daardoor nog beter begrijpen. De illustraties zijn ook een prima middel om met het kind te praten over het verhaalverloop.
Recensie(s)

Kito is een mooie rode kat, die in het stadje Hattem allerlei avonturen beleeft. Hij gaat elke dag op onderzoek uit, en komt zo op een paar bijzondere plaatsen. Zo ontdekt hij het Anton Pieckmuseum, de bakkerij die bonbons maakt en de Grote Kerk met de klokken. Hij slaapt het liefst bij het Dijkpoortvrouwtje, maar die heeft een stok waarmee ze hard kan slaan. Ook moet hij heel erg oppassen voor de gemene hond Kladdegat. Kito leert schilderen en zwemmen, en maakt ook een nieuw vriendje. In twintig korte verhalen maken de jonge lezers globaal kennis met Hattem door middel van Kito. Er staat niet veel concrete informatie over Hattem in. De verhaaltjes zijn twee pagina’s lang en bedoeld om voor te lezen voor het slapengaan. Elk verhaaltje loopt goed af, met een flinke dosis fantasie. De zinnen zijn kort en het taalgebruik is heel aansprekend. De foto-illustraties, gemaakt in Hattem en waar steeds een rode kater in verwerkt is, zijn prachtig vormgegeven en ondersteunen het verhaal op een krachtige manier, waardoor er een heel realistisch beeld ontstaat van de omgeving waar het verhaaltje zich afspeelt. Een feest om voor te lezen, voor kinderen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

J.W. Hakvoort
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.