Handboek is ondernemen iets voor jou?

Karen Romme; Karel Wijne

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek is ondernemen iets voor jou?

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079826193, geïllustreerd, 168 blz., August 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Freeman Media B.V.

beschrijving

Onze arbeidsmarkt verandert. Er zijn steeds minder vaste banen en steeds meer klussen voor zelfstandig ondernemers. Naast het beheersen van een vak, is het daarom voor steeds meer mensen belangrijk iets te weten over ondernemerschap. Zeker voor jongeren!

Wil jij na je opleiding als zzp'er aan de slag? Denk je dat je als zzp'er aan de slag moet? Of droom je van een eigen zaak met personeel? Dit handboek helpt je een beeld te vormen van wat er allemaal komt kijken bij het beginnen van een eigen bedrijf.

Karen Romme (1965) werd in 1991 als 25-jarige ondernemer. Ze specialiseert zich sinds 1998 in het ondernemerschap zelf. Ze schreef veertien boeken en is al jaren een van de meest gelezen auteurs door ondernemers en mensen die dat willen worden. Ze is vooral bekend van haar bestsellers over Calimeromarketing, de praktische marketingmethode voor kleine ondernemers en zzp'ers.

Karel Wijne (1966) werd in 2001 als 35-jarige voor de eerste keer ondernemer. Hij ontwikkelde zich tot expert op het gebied van ondernemerschap in het onderwijs en initieerde het mbo certificaat ondernemerschap, dat diende als inspiratie voor de keuzedelen ondernemerschap in het mbo.

Is ondernemen iets voor jou? is een speciaal voor het mbo en hbo ontwikkelde lesmethode die jongeren meeneemt in de wereld van de hedendaagse ondernemer. Naast dit handboek bestaat de lesmethode uit digitaal lesmateriaal, dat docenten in staat stelt met weinig voorbereidingstijd informatieve en inspirerende lessen ondernemerschap te geven. Meer informatie over al het lesmateriaal is te vinden op www.isondernemenietsvoorjou.nl.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIn dit goed geschreven boek, dat door de auteurs gepresenteerd wordt als een lesmethode, wordt op begrijpelijke wijze ingegaan op de vraag welke afwegingen je moet maken als je zelfstandig ondernemer - bijvoorbeeld ZZP'er - wilt worden.

Het boek is met name geschikt voor jonge mensen, studerend in het beroepsonderwijs. Het gaat op heel praktische wijze in op vragen over een ondernemingsplan, tijdsbesteding, het oprichten van of overnemen van een bedrijf, de gewenste of beoogde klantenkring, wettelijk regels, de naamgeving van het bedrijf, financiële en fiscale aspecten, de omgang met klanten en het uitbrengen van offertes. Het boek bevat een groot aantal praktijkopdrachten.

De lezer ervan die zelfstandig ondernemerschap overweegt, kan met dit boek zeker zijn voordeel doen. Een nuttige uitgave. Voorzien van een aantal invuloefeningen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.