De essentie van cultuurbeleid en -management

Snel inzicht in de invloedrijkste publicaties en de belangrijkste ideeën

Cor Wijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De essentie van cultuurbeleid en -management

paperback/ gebrocheerd: € 37.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079812295, geïllustreerd, 172 blz., December 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 401 gram.

Uitgever: VOC Uitgevers

beschrijving

Waarom hebben mensen belangstelling voor kunst en cultuur? Als cultuur waarde toevoegt, waarom zijn kunstenaars dan arm? Hoe grijpen kunst en creativiteit in op stedelijke ontwikkeling - en andersom? Waarin onderscheiden culturele organisaties zich van andere organisaties? Welke factoren bepalen het culturele klimaat en hoe kun je hier als beleidsmaker of als cultureel ondernemer het beste op inspelen?

In De essentie van cultuurbeleid en -management geeft Cor Wijn (1962) antwoord op dit soort sleutelvragen. Hij combineert de inzichten van vermaarde publicisten met de ideeën die die hij zelf heeft opgedaan als adviseur en interimmanager. De uitgave is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor iedereen die in, voor of met de culturele sector aan het werk is. Een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die snel inzicht wil hebben in de invloedrijkste publicaties en de belangrijkste ideeën!

Cor Wijn (1962) heeft ruim twintig ervaring in de kunst- en cultuursector. Hij werkte eerder o.a. bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de gemeente Utrecht en voerde vele opdrachten uit voor steden in Nederland. In 2014 verscheen bij VOC Uitgevers van zijn hand De culturele stad.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.