Begrijpend lezen

Alejandro Zambra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Begrijpend lezen

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789079770281, geïllustreerd, 112 blz., August 2016
Formaat: 20.1 (h) x 12.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 159 gram.

Uitgever: Karaat, Uitgeverij

vertaald door: Lucy de Rooy

beschrijving

Alejandro Zambra wordt over de hele wereld geprezen om zijn even grappige als melancholische, onconventionele proza. Nu is hij terug met zijn meest gewaagde titel tot nu toe: 'Begrijpend lezen'.

Verklaren dat 'Begrijpend lezen' een roman is, is net zo gedurfd als verklaren dat het er geen is. Zambra's nieuwe boek is namelijk opgebouwd als een meerkeuzetoets, waarbij de lezer gevraagd wordt negentig vragen te beantwoorden, die soms absurd, soms scherp en af en toe niet te beantwoorden zijn, maar die de lezer altijd tot nadenken stemmen.

'Begrijpend lezen' biedt een nieuw soort leeservaring, een waarin de lezer zelf invloed heeft op de betekenis van het woord, en waarmee getornd wordt aan de aard van het vertellen. Het levert een grappig en politiek geladen boek op, dat gaat over familiebanden, liefde in tijden van een dictatuur en een schoolsysteem waarin de jeugd eerder getraind wordt dan opgeleid.

Met 'Begrijpend lezen' laat Alejandro Zambra wederom zien dat hij een van belangrijkste hedendaagse schrijvers is van de internationale letteren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.