Al die tijd de duivel

Donald Ray Pollock

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Al die tijd de duivel

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079770151, 320 blz., October 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Karaat, Uitgeverij

vertaald door: Mon Faber

beschrijving

NU EEN NETFLIX-FILM: 'THE DEVIL ALL THE TIME'!

Een getormenteerde oorlogsveteraan, een echtpaar dat moordend rondtrekt en een smeerlap van een predikant. En midden tussen deze personages, in een godvergeten Ohio, zwerft Arvin rond, een weeskind dat opgroeit tot een goedhartige maar gewelddadige man, die geleerd heeft hoe hij voor zichzelf moet opkomen.

'Al die tijd de duivel' is een crime novel, een thriller en een literaire roman ineen - een boek dat te vergelijken is met het werk van Cormac McCarthy, David Vann en Flannery O'Connor, maar ook met films als 'Natural Born Killers' of 'No Country for Old Men'.

Donald Ray Pollock werd voor 'Al die tijd de duivel' bekroond met de Grand prix de littérature policière 2012 en de Prix Mystère de la Critique 2013. Voor zowel het Franse Lire als het tijdschrift Rolling Stone was het het boek van het jaar.

'Een van de belangrijkste en meest avontuurlijke schrijvers van onze tijd... Als de Coen Brothers op zoek gaan naar hun volgende Oscar, dan zouden ze meteen de rechten van dit boek moeten kopen.' Scotland on Sunday

'Een meesterwerk.' GQ

'Wie aan het boek begint zal het niet meer kunnen neerleggen.' Herald

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Donald Ray Pollock (1954, Knockemstiff) begon pas laat met schrijven. Bijna dertig jaar lang werkte hij in een papierfabriek, vóór hij zich bij de universiteit inschreef voor een cursus creative writing. Daarna ging het snel. Zijn debuut Knockemstiff leverde hem de PEN/Robert W. Bingham Prize op. En ook het daaropvolgende Al de tijd de duivel werd bekroond, onder andere met de Grand Prix de Littérature Policière 2012 en de Prix Mystère de la Critique 2013. Verder werd het door Rolling Stone en Lire verkozen tot boek van het jaar. Pollock woont en werkt in Chillicothe, Ohio.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.