Edgar Allan Poe

De biografie

Peter Ackroyd

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Edgar Allan Poe

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079770021, 187 blz., March 2010
Formaat: 20.8 (h) x 13.1 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 332 gram.

Uitgever: Karaat, Uitgeverij

vertaald door: David Koppernik

beschrijving

Op 3 oktober 1849 werd Edgar Allan Poe, de grootste schrijver die Amerika ooit kende, meer dood dan levend bij een dokter gebracht. Hij stierf enkele dagen later, vermoeid, verward en lijdend aan een delirium. Hoe hij in Baltimore was beland, wat hij daar heeft gedaan en hoe hij in deze toestand terecht was gekomen, is nooit opgehelderd. Het enige wat bekend is, is dat hij zes dagen eerder de boot vanuit Boston had genomen.

Dit mysterie past perfect bij een leven dat gevuld was met ongeluk, dronkenschap en mislukkingen, en had zo uit zijn eigen werk kunnen komen, dat nog steeds over de hele wereld wordt gelezen. Wie was Edgar Allan Poe? Hoe kwam hij aan gedichten als ‘De Raaf’ en verhalen als ‘Het verraderlijke hart’ en ‘De ondergang van het Huis Usher’?

Peter Ackroyd, schrijver en vermaard biograaf, dook in Poe’s leven en schreef een biografie die leest als een roman, als een literaire thriller, als een psychologisch horrorverhaal zoals Edgar Allan Poe ze zelf schreef.

‘Ackroyd beschrijft het leven van een man die zijn tijd ver vooruit was, een onvoorstelbaar genie.’ Daily Express

‘Een horrorbiografie als deze – Poe’s leven was één grote ramp – is op maat gemaakt voor een schrijver als Ackroyd.’ Sunday Telegraph

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.