Hersenspinsels van een heilssoldaat

Arie van Dijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hersenspinsels van een heilssoldaat

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079735075, 228 blz., November 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 335 gram.

Uitgever: EWI Nederland

trefwoorden: betekenis bijbel christendom god heilssoldaat hersenspinsels jezus leger des heils psalmen wijsheid

beschrijving

Hersenspinsels van een heilssoldaat geven de lezer een intiem kijkje in de belevingswereld van een heilssoldaat met een roeping. Aandacht hebben voor elkaar betekent voor Arie van Dijk opmerkzaam zijn voor de grote én kleine dingen in het leven. Iedere dag is een dag om te leren. Waar het ene moment de ogen zich nog sluiten voor de eigen onvolkomenheden, zo helder brengt het andere moment wat nodig is om liefdevol en dienstbaar voor de ander te zijn. Deze gedachte heeft Arie van Dijk met verrassende humor uitgewerkt in tal van oprechte korte teksten die - hoe zullen we het anders zeggen - vooral leuk zijn om te lezen!

Arie van Dijk (1951) studeerde werktuigbouwkunde in Rotterdam. In 1972 ontmoette hij zijn vrouw, die hem inspireerde zich aan te sluiten bij het Leger des Heils in Spijkenisse. Hij volgde de Officiersopleiding van het Leger des Heils in Amstelveen van 1978 tot 1980. Hij werd voorganger in zes korpsen (geloofsgemeenschappen) in Nederland en kreeg aanstellingen in diverse staffuncties in gemeenteopbouw en jongerenwerk. Ook verzorgde hij trainingen en opleidingen.

Het Leger des Heils is een grote welzijns- en gezondheidszorgorganisatie met een christelijke signatuur. Aandacht geven aan mensen en het bestrijden van eenzaamheid is de belangrijkste drijfveer. 14.000 heilssoldaten en vrijwilligers bieden samen met 7.000 medewerkers iedere dag psychosociale, maatschappelijke en pastorale hulp aan tienduizenden mensen. Dit doen zij in de instellingen, korpsen en buurthuiskamers. Met liefde en overgave verwerkt het Leger ieder jaar zo’n 80.000 hulpvragen. De 2 miljoen overnachtingen en 7 miljoen maaltijden zijn slechts voorbeelden van de vele activiteiten van Het Leger des Heils - werk dat mogelijk wordt gemaakt door overheidssubsidies en de giften van ruim 250.000 donateurs.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Arie van Dijk (1951) studeerde werktuigbouwkunde in Rotterdam. In 1972 ontmoette hij zijn vrouw, die hem inspireerde zich aan te sluiten bij het Leger des Heils in Spijkenisse. Hij volgde de Officiersopleiding van het Leger des Heils in Amstelveen van 1978 tot 1980. Hij werd voorganger in zes korpsen (geloofsgemeenschappen) in Nederland en kreeg aanstellingen in diverse staffuncties in gemeenteopbouw en jongerenwerk. Ook verzorgde hij trainingen en opleidingen.toelichtingHersenspinsels van een heilssoldaat geven de lezer een intiem kijkje in de belevingswereld van een heilssoldaat met een roeping. Aandacht hebben voor elkaar betekent voor Arie van Dijk opmerkzaam zijn voor de grote én kleine dingen in het leven. Iedere dag is een dag om te leren. Waar het ene moment de ogen zich nog sluiten voor de eigen onvolkomenheden, zo helder brengt het andere moment wat nodig is om liefdevol en dienstbaar voor de ander te zijn. Deze gedachte heeft Arie van Dijk met verrassende humor uitgewerkt in tal van oprechte korte teksten die - hoe zullen we het anders zeggen - vooral leuk zijn om te lezen!

Het Leger des Heils in Nederland telt 7.000 medewerkers en 14.000 heilssoldaten en vrijwilligers. Zonder hun werk zouden dagelijks een groot aantal mensen aan hun lot worden overgelaten. Bij het ‘leger’ denken veel mensen aan maaltijden en overnachtingen. Maar er is meer. Heilssoldaten bieden ook psychosociale, maatschappelijke en pastorale hulp aan tienduizenden mensen. Geen eenvoudige taak en iedere dag opnieuw keihard nodig. In ‘Hersenspinsels van een heilssoldaat’ maken we kennis met de gedachten, vragen en motivaties van Arie van Dijk, een bekende persoonlijkheid binnen het Leger des Heils. Als geen ander kan hij het dagelijkse leven van een heilssoldaat beschrijven. Ik korte teksten brengt hij op een laagdrempelige manier het gedachtengoed van zijn organisatie naar buiten. Vanuit ervaring uit de praktijk weet hij op een toegankelijke manier en zonder theologische dogmatiek toch een christelijke boodschap over te brengen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.