Psychoanalyse en psychoanalytische therapie in de praktijk

Jeremy Safran

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychoanalyse en psychoanalytische therapie in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729890, geïllustreerd, July 2014
Formaat: 23.8 (h) x 16.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 378 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

vertaald door: Richard Meijer

redactie: Yasmin Kokosky-Deforchaux

beschrijving

Psychoanalyse en psychoanalytische therapie in de praktijk geeft een overzicht van de theoretische concepten en interventies van de hedendaagse psychoanalyse. Psychoanalyse heeft zich sterk ontwikkeld en aangepast aan de eisen van de huidige tijd. Zij is nu flexibeler, minder autoritair, praktischer en staat meer open voor de behoeften van cliënten met diverse achtergronden. Bovendien is er een steeds groter wordende groep psychoanalytische onderzoekers die laat zien dat psychoanalytisch georiënteerde behandelingen zeer effectief zijn. Psychoanalyse en psychoanalytische therapie in de praktijk is een toegankelijk handboek voor zowel professionals als opleidingen. Jeremy Safran brengt de theoretische ideeën van de meest innovatieve psychoanalytische denkers van vandaag tot leven met meeslepende casuïstiek.

Voor Safran is het onderscheid tussen psychoanalyse en psychoanalytische psychotherapie relatief. Psychoanalyse bestaat tegenwoordig uit een groot aantal behandelvormen die variëren in intensiteit, duur en frequentie. Soms is een korte intensieve behandeling gepast, soms een langdurende behandeling met een relatief lage frequentie, soms een lange hoogfrequente behandeling en soms is een combinatie van individueel en groepsbehandeling geëigend.

"De tekst is gelardeerd met mooie en voor zich sprekende klinische vignetten. Met andere woorden: de schrijver neemt je mee. Dit boek is dan ook uitermate geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het uitdagende en boeiende gebied van de psychotherapie die er op uit is de innerlijke wereld van mensen te begrijpen. Meer dan een aanrader."
Dr. Thijs de Wolf
Hoofdopleider Psychotherapie en voormalig voorzitter raad van bestuur van het
Nederlands Psychoanalytisch Instituut

Jeremy Safran is in New York als professor psychologie betrokken bij de klinische opleiding aan the New School for Social Research en als onderzoeker bij het Beth Israel Medical Centre. Hij is faculteitslid van het postdoctorale programma Psychotherapy and Psychoanalysis van de University of New York en van het Stephen A. Mitchell Centre for Relational Studies. Hij is voormalig voorzitter van the International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy. Safran is redacteur van het tijdschrift Psychoanalytic Dialogues en lid van de redactie van Psychotherapy Research en Psychoanalytic Psychology. Hij schreef meer dan 100 artikelen, hoofdstukken en diverse boeken.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.