Executieve functies versterken op school

een praktische gids voor leerkrachten

Joyce Cooper-Kahn; Margaret Foster

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Executieve functies versterken op school

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729883, geïllustreerd, May 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

beschrijving

Waarom heeft die ene leerling altijd extra uitleg nodig? Waarom zijn er in de klas altijd een paar kinderen rommeliger dan de rest? Hoe kun je zulke leerlingen nog meer helpen, terwijl je nu al je handen vol hebt?

Dit soort leerlingen hebben vaak een probleem in de executieve functies: een groep hersenprocessen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de informatie en de taken, die nodig zijn om op school te slagen. Leerlingen met zwakke executieve functies begrijpen vaak heel goed het 'wat', maar worstelen met het 'hoe'. Frustrerend voor de leerkracht, de ouders en henzelf.

Dit boek helpt om de executieve functies op school te verbeteren. Niet door meer te doen, maar door slimmer te werken. Na een duidelijke basis met uitleg over de executieve functies, worden praktische en direct toepasbare hulpmiddelen en strategieën besproken. Van de inrichting van een 'EF-slim' klaslokaal, tot individuele steun en zelfs schoolbrede veranderingen.

De auteurs baseren hun aanbevelingen op zowel de wetenschap als hun eigen ervaringen uit de klas. Daardoor is dit boek opgebouwd op een manier die echte leerkrachten op echte scholen direct helpt bij de dagelijkse problemen.

Nu al de derde druk!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.