Behandel na trauma

methoden voor stabilisatie en herstel

Anna B. Baranowsky; J. Eric Gentry; D. Franklin Schultz

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Behandel na trauma

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729821, October 2013
Formaat: 23.8 (h) x 16.9 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 484 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

vertaald door: Richard Meijer

beschrijving

Behandeling na trauma is een uiterst praktische handleiding voor therapeuten. De auteurs vertegenwoordigen een nieuwe generatie van klinische traumatologen. Op basis van de meest recente theorieën en onderzoeken en jarenlange ervaring hebben zij een zeer effectieve methode ontwikkeld die speciaal gericht is op stabilisatie en herstel na trauma.

Baranowsky, Gentry en Schulz baseren zich in dit boek op het Driefasenmodel van Herman. In dit model wordt eerst gezorgd voor veiligheid, vervolgens vindt de traumaherinnering en -verwerking plaats, en ten slotte wordt gewerkt aan het herstel van verbinding met het dagelijks leven. Bij elke stap beschrijven de auteurs op een gestructureerde en gebruiksvriendelijke manier verschillende technieken en interventies. Deze zijn zowel gericht op de lichamelijke symptomen, cognitie, gedrag als op emoties. Zodoende kan de therapeut de behandeling aanpassen op de unieke behoeften van elke cliënt.

Behandeling na trauma is allesbehalve een doorsnee boek. Het bevat niet alleen heldere instructies, praktische werkbladen en talloze oefeningen en protocollen, het is ook een zeer volledig naslagwerk voor zelfs de meest ervaren traumatologen. Door de uitgebreidheid en volledigheid is het bovendien ook een uitstekende bron voor trainers en docenten van traumabehandelaars.

Na lezing van dit boek is de lezer in staat om:
* behandeling te bieden volgens het Driefasenmodel,
* effectieve traumastabilisatie en interventies toe te passen,
* cognitieve gedragstherapie te integreren in de behandeling van trauma,
* cliënten te helpen bij de ontwikkeling van een bevredigender leefstijl.

Een onmisbare leidraad voor behandelaars!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.