Waarom je als leider niet alles hoeft te kunnen

gefundeerde inzicht over complementair leiderschap

David Pendleton; Adrian Furnham

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waarom je als leider niet alles hoeft te kunnen

gebonden: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729814, geïllustreerd, December 2013
Formaat: 24.9 (h) x 17.7 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 634 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

redactie: Suzanne Batelaan

vertaald door: Francine Aarts

beschrijving

Zelfs de meest uitmuntende leider is geen superheld die alles kan. Toch wordt er vaak van leiders verwacht dat ze uitblinken op allerlei uiteenlopende aspecten van leiderschap. Dit is niet alleen een onrealistische, maar ook een onnodige verwachting. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en vele praktijkvoorbeelden maken David Pendleton en Adrian Furnham duidelijk Waarom je als leider niet alles hoeft te kunnen.

Zo probeert een realistisch leider niet zelf alle leiderschapstaken te beheersen, maar investeert een goed leider juist in een leiderschapsteam dat hem of haar aanvult. De auteurs geven meteen het goede voorbeeld en bundelen hun krachten: een gedegen academische achtergrond en praktische ervaring uit het bedrijfsleven. Het resultaat is een gebalanceerd boek dat laat zien waarom complementaire leiderschapsteams de toekomst hebben, en dat tegelijkertijd bruikbare aanknopingspunten biedt om zo'n team vorm te geven.

Zoals Hans Hijne (directeur Training & Development bij Ahold) het verwoordt: "Het is mijn ervaring dat het model van Pendleton en Furnham gemakkelijk te begrijpen en toe te passen is. Het geeft onze managers een gemeenschappelijke taal; een manier om te communiceren over hoe zij individueel en als team effectiever en meer succesvol kunnen zijn."

"Dit boek is niet alleen onmisbaar voor de leider die samen met zijn team streeft naar compleet leiderschap, het is ook een bron van wijsheid voor organisatie-adviseurs, trainers, coaches en psychologen." Kees Klomp - directeur, trainer en coach bij Mindable "Dit boek daagt leiders uit om hun ego opzij te zetten en leiderschap als teamsport te zien, en brengt daarmee een uiterst actuele boodschap." Lenette Schuijt - zelfstandig organisatieadviseur, coach en leiderschapstrainer, auteur van o.a. Met ziel en zakelijkheid, Leiderschap voor een mooiere wereld en Het menselijk gezicht van werk.

David Pendleton is voorzitter van de Edgecumbe Consulting Group en verbonden aan het Green Templeton College en de Said Business School van de Universiteit Oxford. Hij richt zich op de ontwikkeling van leiders en leiderschap, is erkend psycholoog en is consultant voor verschillende multinationals.

Adrian Furnham is professor in de psychologie aan het University College van Londen en gastdocent aan de Norwegian School of Management in Oslo. Hij is auteur van meer dan 800 artikelen en meer dan 65 boeken, waaronder een aantal populaire managementboeken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.