Dialectische gedragstherapie in de praktijk

Sheri van Dijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dialectische gedragstherapie in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729784, May 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 478 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

beschrijving

Dialectische gedragstherapie (DGT) is een van de meest succesvolle behandelmethoden van borderline persoonlijkheidsstoornis. Zij is ontwikkeld in de jaren negentig van de vorige eeuw door Marsha Linehan. Vanwege de indrukwekkende resultaten wordt deze behandelvorm ook steeds vaker gebruikt bij andere stoornissen met emotieregulatieproblemen.

Dialectische gedragstherapie in de praktijk is de ideale wegwijzer voor therapeuten om met DGT aan de slag te gaan. In het eerste deel beschrijft Sheri van Dijk op heldere wijze de achterliggende theorie van DGT en hoe deze verschilt van traditionele cognitieve gedragstherapie. In het tweede deel staat ze stil bij de strategieën die therapeuten kunnen inzetten bij individuele cliënten. In het derde deel komen de vier basistechnieken van DGT aan bod: mindfulness, frustratietolerantie, emotieregulatie en interpersoonlijke effectiviteit.

De aanpak van Sheri van Dijk blinkt uit in helderheid en overzichtelijkheid, zonder dat ze daarbij de diepgang van DGT uit het oog verliest. De vele handige formulieren en hand-outs, levendige voorbeelden en casussen en uitgeschreven therapeut-cliëntdialogen maken dit boek geschikt voor elke professional - zowel voor de beginnende als gevorderde therapeut.

'Dit is het boek waar therapeuten op hebben gewacht.'
Paula Fuchs, Department of Psychiatry, Harvard Medical School

Sheri van Dijk is psychotherapeut en heeft een eigen praktijk in Ontario, Canada. In 2010 kreeg ze de Jones Award van de Canadian Psychiatric Association voor haar onderzoek naar DGT bij bipolaire stoornis. Van haar hand verscheen bij Hogrefe ook het boek Je gevoel in balans.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.