Slim maar...

help adolescenten hun talenten benutten door hun executieve functies te versterken

Peg Dawson; Richard Guare; Colin Guare

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Slim maar...

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729777, May 2013
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 547 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

vertaald door: Wouter Scheen

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het valt niet altijd mee om pubers op te laten groeien tot zelfbewuste, verantwoordelijke volwassenen... En al helemaal niet als ze last hebben van zwakke executieve functies. Executieve functies zijn het fundamentele vermogen om te kunnen focussen, te organiseren en impulsen of emoties onder controle te houden. Goed ontwikkelde executieve functies maken het mogelijk om rationele beslissingen te nemen. Zwakke executieve functies daarentegen leiden tot problemen met doelgericht gedrag en liggen ten grondslag aan ADHD, autisme, leerstoornissen en niet aangeboren hersenletsel.

Slim maar... Pubereditie van Richard Guare, Peg Dawson en Colin Guare is de opvolger van de bestseller Slim maar... uit 2009.

In deze Pubereditie van Slim maar... laten Guare en Dawson zien wat ouders en professionals kunnen doen om oudere kinderen en adolescenten te helpen bij het versterken van hun executieve functies. Aan de hand van bewezen effectieve strategieën en met behulp van talloze activiteiten, voorbeelden, werkbladen en oefeningen kunnen professionals en ouders direct aan de slag om voor elke puber specifieke actieplannen op te stellen.

RICHARD GUARE is neuropsycholoog en directeur van het Center for Learning and Attention Disorders in Portsmouth, New Hampshire. PEG DAWSON is psycholoog aan dit Center. Beiden hebben meer dan 30 jaar ervaring met het werken met kinderen met aandachtstekort-, leerstoornissen en gedragsproblemen. COLIN GUARE is freelance schrijver en heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om met een aandachtstekortstoornis op te groeien.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Slim maar...

paperback/ gebrocheerd: € 25.00
KRIJG MEER GEDAAN MET MINDER STRESS! Ben jij slim, maar snel afgeleid? En altijd aan het worstelen om dingen af te krijgen of op tijd ...

Slim maar ...

paperback/ gebrocheerd: € 30.00
Een revolutionair boek om kinderen het beste uit zichzelf te laten halen!

Er is niets frustrerender dan slimme, getalenteerde ...

Meer boekennieuws op Facebook.