Cognitieve gedragstherapie in de praktijk

Michelle Craske

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cognitieve gedragstherapie in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729586, May 2012
Formaat: 23.8 (h) x 17.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 316 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

beschrijving

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is de meest toegepaste therapievorm in de geestelijke gezondheidszorg. De gecombineerde aanpak van irrationele gedachten en disfunctioneel gedrag is een bewezen effectieve behandelmethode voor uiteenlopende klachten, problemen en stoornissen: van depressie en angststoornissen tot verslavingsproblematiek en eetstoornissen. De indrukwekkende resultaten van deze probleemgerichte benadering zorgen voor enthousiasme bij zowel therapeuten als cliënten.

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE IN DE PRAKTIJK maakt duidelijk waarom deze therapievorm zo populair is. Na een beknopt overzicht van de manier waarop theorieën over gedrag en cognitie zijn samengekomen in CGT, bespreekt Michelle Craske de empirische basis, het therapieproces en de samenwerkingsrelatie tussen cliënt en therapeut. Ook besteedt zij ruime aandacht aan diverse interventies en verandermechanismen, zoals exposure, zelfmonitoring, gedragsactivatie en relaxatie. Casussen met uitgewerkte dialogen illustreren vervolgens de praktische toepassing bij verschillende klachten en cliënten. Tot slot staat Craske stil bij de toekomst van CGT, met aandacht voor derde-generatie gedragstherapie als ACT, dialectische gedragstherapie en mindfulness.

Dit beknopte en zeer goed geschreven boek is van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in bewezen effectieve psychologische behandelingen.
- David Barlow, hoogleraar psychologie en psychiatrie aan de Universiteit van Boston

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE IN DE PRAKTIJK is de negende uitgave in de succesvolle serie In de praktijk. Het biedt zowel behandelaren als zij die daarvoor in opleiding zijn een helder overzicht van de theorie en praktijk van deze effectieve en evidence based therapievorm.

MICHELLE CRASKE is hoogleraar psychologie en psychiatrie en directeur van het Anxiety Disorders Behavioral Research Center van de Universiteit van Californië, Los Angeles. Ze heeft talloze gezaghebbende publicaties over de behandeling van angst, fobieën en depressie op haar naam staan.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.