Mijn gezin en ik

een therapeutisch familiespel

Tanne van den Wijngaart; Nathalie Schlattmann

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn gezin en ik

€ 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729555, geïllustreerd, April 2012
Formaat: 18.0 (h) x 13.0 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 485 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

beschrijving

Het is niet altijd eenvoudig om kinderen en ouders met elkaar in gesprek te laten gaan. Voor therapeuten kan dit een obstakel in de behandeling zijn. Mijn gezin en ik is een leuk en inspirerend familiespel dat precies voor dit soort situaties is ontwikkeld.

Aan de hand van vragen, rollenspellen en creatieve doe-opdrachten worden kinderen en ouders spelenderwijs bij de behandeling betrokken. Zo kunnen belangrijke gezinsthema's op een ontspannen, maar toch gestructureerde wijze worden besproken.

Mijn gezin en ik bestaat uit twee spellen. Kennismaken biedt inzicht in de krachten en valkuilen van het gezin en is geschikt om gezamenlijk de hulpvraag in kaart te brengen. Veranderen helpt het gezin nieuwe omgangsvormen en manieren van communiceren te laten ontdekken.

Het spel is voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van zeven tot en met zestien jaar en daardoor het ideale instrument voor (gz-)psychologen, (psycho)therapeuten, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkers en andere hulpverleners die met kinderen en gezinnen werken.

Mijn gezin en ik is ontwikkeld door Tanne van den Wijngaart (creatief therapeut drama en systeemtherapeut) en Nathalie Schlattmann (gz-psycholoog en psychotherapeut BIG). Beiden hebben jarenlange ervaring in het werken met kinderen en gezinnen.

Inhoud: 100 kaarten, dobbelsteen en handleiding.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.