Het kind in gezinstherapie

de ideeën van Maurizio Andolfi

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het kind in gezinstherapie

gebonden: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729302, geïllustreerd, 192 blz., November 2010
Formaat: 24.9 (h) x 17.4 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 563 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

redactie: Maurizio Andolfi

vertaald door: Saskia Peterzon-Kotte

redactie: Massimo Falcucci; Anna Mascellani; Alessandra Santona; Fulvio Sciamplicotti

beschrijving

Maurizio Andolfi geldt als één van de weinige nog levende iconen in de familietherapie. Hij is niet alleen bekend vanwege zijn gedurfde aanpak en provocatieve opstelling, maar vooral ook door het centraal stellen van kinderen in de gezinstherapie. Een probleem van een kind is in zijn ogen altijd een probleem van het hele gezin. Een tweede belangrijk uitgangspunt is dat de oplossing kan worden gevonden in het probleem waarvoor in eerste instantie therapie nodig was. Op die manier wordt het probleemkind een 'deskundig' kind dat de therapeut de weg wijst.

Hoewel Andolfi van cruciaal belang is geweest voor veel hedendaagse gezinstherapeuten, is er in Nederland nog nauwelijks werk van hem vertaald. Het kind in gezinstherapie is het eerste Nederlandstalige boek van zijn hand. Behalve een prachtige introductie op zijn inspirerende inzichten, laat dit boek aan de hand van talloze voorbeelden de kracht van zijn therapeutische interventies in de dagelijkse praktijk zien.

Het kind in gezinstherapie zal zonder enige twijfel een waardevolle bron van inspiratie zijn voor iedereen die met kinderen en jeugdigen werkt, zowel in de hulpverlening als daarbuiten. En door de letterlijke transcripties van therapiesessies van Andolfi zal dit boek voor velen een leidraad zijn bij hun dagelijkse werk.

Het kind in gezinstherapie is een gezamenlijke uitgave van Hogrefe Uitgevers en MoleMann Mental Health. MoleMann Mental Health behandelt zowel kinderen als volwassenen met psychische en psychiatrische problemen. Geheel in lijn met de uitgangspunten van Andolfi spelen partners, familie en vrienden bij MoleMann Mental Health altijd een belangrijke rol in de behandeling.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.