Angststoornissen bij kinderen

diagnostiek en behandeling voor de professional

Peter Muris

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729210, geïllustreerd, 126 blz., July 2010
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 277 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

redactie: Frits Boer; Rudolf Ponds; Hanna Swaab; Sako Visser

beschrijving

Bijna 20% van alle mensen heeft ooit in zijn of haar leven last van angststoornissen. Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft gedurende de jeugd een of meer angststoornissen. Angst is daarmee een van de meest voorkomende psychische stoornissen. In Angststoornissen bij kinderen bespreekt Peter Muris diagnostiek, preventie en bewezen effectieve behandelvormen van deze stoornis.

Angststoornissen bij kinderen is een uitgave in de serie DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING VOOR DE PROFESSIONAL. Deze serie voorziet (klinisch) psychologen, psychiaters en therapeuten van praktische, evidence-based informatie over de diagnose en behandeling van uiteenlopende stoornissen. Op een heldere, beknopte en toegankelijke wijze worden per stoornis alle aspecten beschreven die men in de klinische praktijk tegenkomt.

Elk deel volgt dezelfde logische, gebruiksvriendelijke en overzichtelijke structuur. Tabellen, kaders met klinische casussen en koppen in de kantlijn maken de informatie snel vindbaar, terwijl checklists, handige bijlagen, en samenvattingen de informatie direct bruikbaar maken.

Peter Muris is cognitief gedragstherapeut en hoogleraar Klinische psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.