Stemmingsschommelingen de baas

werkboek Bipolaire stoornis

M. Ramirez Basco

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Stemmingsschommelingen de baas

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729050, geïllustreerd, 254 blz., December 2008
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 545 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

vertaald door: L.H. van Dijk

beschrijving

Waar of niet waar? Om een bipolaire stoornis te behandelen, hoef je alleen maar je medicatie in te nemen. Als een depressie of manie eenmaal is begonnen, kun je er niets meer aan doen. Als je aan een bipolaire stoornis lijdt, kun je een carrière wel vergeten.

Stemmingsschommelingen de baas biedt behalve antwoorden op dit soort vragen (alledrie onjuist), ook een zeer praktisch programma om met een bipolaire stoornis om te gaan.

Monica Basco laat zien dat je naast medicatie ook zelf heel veel kunt doen. Met behulp van bewezen effectieve strategieën kun je de eerste signalen van terugval herkennen, aan de verlammende werking van depressie ontsnappen, de verleiding van manische episoden weerstaan, en de regie over je leven terugkrijgen.

´Dit werkboek staat vol met uiterst bruikbare oefeningen [...] Het boek laat zeer goed zien wat mensen met een bipolaire stoornis zelf kunnen doen om productiever en gelukkiger te worden.´ Prof.dr. Robert L. Leahy, psychiater, Weill Medical College of Cornell University

Een helder en praktisch werkboek om stapsgewijs mee aan de slag te gaan:
- Verminder de impact en het terugkeren van symptomen
- Optimaliseer het effect van medicatie
- Vind rust en krijg genoeg slaap tijdens een manische episode
- Blijf gemotiveerd en verkom uitstelgedrag bij een depressie
- Leer focussen en je doelen bereiken

MONICA BASCO is verbonden aan de University of Texas. Zij is een expert in cognitieve gedragstherapie en een van de oprichters van de Academy of Cognitive Therapy. Van haar hand verschenen verschillende boeken, waaronder Cognitive Behavioral Therapy for Bipolar Disorder. Ze verschijnt bovendien regelmatig op televisie, waaronder in The Oprah Winfrey Show.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.