Oplossingsgerichte therapie in de praktijk

wonderen die werken

S. de Shazer; Y. Dolan

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oplossingsgerichte therapie in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079729043, 192 blz., November 2008
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 414 gram.

Uitgever: Hogrefe Uitgevers BV

beschrijving

Dertig jaar geleden realiseerde Steve de Shazer zich dat oplossingen niet per se in verband hoeven te staan met problemen. Hiermee legde hij de basis voor een grensverleggende nieuwe therapievorm: Oplossingsgerichte Therapie (OT). Intussen is de oplossingsgerichte benadering door toedoen van hemzelf, zijn vrouw en collega Insoo Kim Berg en talloze internationale collega´s uitgegroeid tot een veel gebruikte en uiterst effectieve methode.

Een van de grote krachten van OT is de door en door praktische inslag. Deze schuilt niet alleen in de concrete en heldere toepassingen, maar ligt ook aan het ontstaan van de benadering ten grondslag. Belangrijke technieken zoals de Wondervraag zijn letterlijk tijdens therapiesessies ontstaan.

Oplossingsgerichte therapie in de praktijk - het laatste boek van Steve de Shazer en Insoo Kim Berg - is geheel in lijn hiermee opgezet. Na een overzichtelijke weergave van de basisveronderstellingen worden de laatste ontwikkelingen en inzichten aan de hand van concrete voorbeelden besproken. Zes van de meest vooraanstaande auteurs - Steven de Shazer, Yvonne Dolan, Insoo Kim Berg, Harry Korman, Terry Trepper en Eric McCollum - bespreken uitgebreid elkaars casussen. Door de integrale en levendige weergave, kunnen lezers als het ware meeluisteren met de gevoerde discussies.
* Schuif aan bij verrassende psychotherapeutische sessies
* Luister mee met het commentaar van de auteurs bij deze sessies
* Leer de basistechnieken van OT
* Krijg een compleet beeld van de huidige staat van OT
* Leer specifieke interventies zoals de wondervraag toepassen
Dit prachtige boek zal zonder twijfel uitgroeien tot het standaardwerk voor iedereen die met OT aan de slag wil. Door de heldere en verrassende opzet is het niet alleen de ideale kennismaking, maar biedt het ook ervaren professionals een schat aan informatie om direct in de praktijk toe te passen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.