Waarom een buitenboordmotor eenzaam is

en waarom je Jansen heet als je Jansen heet, en waarom eieren vroeger geen eieren waren, en waarom we geen zeventigduizend letters hebben, en nog veel meer over de taal die je nu leest

Joke van Leeuwen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waarom een buitenboordmotor eenzaam is

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079705207, geïllustreerd, 96 blz., April 2015
Formaat: 24.7 (h) x 17.6 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 443 gram.

Uitgever: Ons Erfdeel

beschrijving

Volledig herziene, vierde druk van het succesboek van Joke van Leeuwen.
Waarom heet je Jansen als je Jansen heet? Waarom waren eieren vroeger geen eieren? En waarom hebben we geen zeventigduizend letters?
Joke van Leeuwen geeft in Waarom een buitenboordmotor eenzaam is een antwoord op al die prangende vragen. Maar ze heeft het over nog veel meer. Over aapmensen die geen mensapen zijn bijvoorbeeld. En aan het eind van het boek leren we goocheltrucs uit het Nederlandse woordencircus. Komt dat zien! (en lezen)
Dit is een boek over taal, over onze taal: het Nederlands. Joke van Leeuwen vertelt aanstekelijk en origineel over het Oudnederlands van heel lang geleden en het moderne Nederlands van vandaag. Kennis wordt luchtig geserveerd. Taal dient hier om te spelen.
Joke van Leeuwen illustreerde het boek zelf.
Voor deze vierde druk heeft vormgever Koen Bruyñeel een nieuwe kaft ontworpen. Ook is de spelling aangepast aan de recentste regels en is de inhoud geactualiseerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.