Schot in de leegte

een familiegeschiedenis van Bloemendaalse tuinbazen

Peter van der Werff

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Schot in de leegte

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079700882, geïllustreerd, 376 blz., July 2017
Formaat: 22.9 (h) x 15.2 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 613 gram.

Uitgever: AMB, Uitgeverij

beschrijving

Een familiegeschiedenis van Bloemendaalse tuinbazen

BLOEMENDAAL- Peter van der Werff tastte in het duister over zijn afkomst en ging daarom op zoek naar de familie van zijn vader. In die speurtocht, die begint in de Alblasserwaard en vanaf het begin van de 19e eeuw zich voortzet rond Bloemendaal, Santpoort, Overveen, Heemstede, Bennebroek, waar zijn familie op bijna alle buitenplaatsen tuinen ontwierp, beheerde, verzorgde of eigen tuinbedrijven had, komt hij tot onthutsende ontdekkingen.
-------
Peter van der Werff neemt de lezer mee naar het landschap waar zijn voorouders tuinbazen op buitenplaatsen waren en eigen tuinbedrijven hadden, waar de mannen op jacht gingen in het woeste duin. Maar wat mocht de schrijver als kind niet zien als zijn grootvader en de landheer op eenden schoten? En hoe komt het dat hij pas heel laat hoort dat diezelfde grootvader betrokken was bij de eerste vluchten boven Haarlem en het aanbod om mee te vliegen afsloeg?
De auteur komt tot het besef dat de gezinsleden in het rentmeesterhuis, waar het uitzicht uitzonderlijk mooi en geld geen probleem was, in feite doodongelukkig waren. Met Schot in de leegte brengt hij de innerlijke pijn van gedoemde mensen aan het licht en laat hij zien hoe de familielijnen zich door de generaties heen hebben voortgezet. Uiteindelijk leert hij wat hem onbewust dreef om op zoek te gaan naar zijn oorsprong.
*
Peter van der Werff (1941) was als antropoloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij deed onderzoek, gaf onderwijs en verleende beleidsadviezen over de hele wereld. Schot in de leegte is zijn meest persoonlijke werk.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.