2018, een wereld zonder contant geld

de komst van de transitie; het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht is nabij

Robin de Ruiter

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079680528, geïllustreerd, 173 blz., February 2016
Formaat: 21.8 (h) x 14.3 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 314 gram.

Uitgever: Mayra Publications

beschrijving

Het zal u opgevallen zijn dat het in onze maatschappij niet al te best gaat. In rap tempo zien wij de wereld en de maatschappij zoals we die in het verleden gekend hebben om ons heen afbrokkelen. Maar wat er nu eigenlijk precies aan de hand is, daar krijgt men nauwelijks hoogte van. De toename van de wereldwijde problemen dragen ertoe bij dat steeds meer mensen zich afvragen: “Waar gaat deze wereld naar toe? Waarheen leidt onze weg? Hoe zijn wij eigenlijk in deze chaos beland? Wat staat ons nog te wachten?”
Na de verbazingwekkende gebeurtenissen die ons in de wereld van vandaag ten deel vallen dienen we voorbereid te zijn op nog veel grotere veranderingen die binnenkort diep in ons eigen leven zullen ingrijpen. Indien wij niet opletten zal het spoedig gedaan zijn met onze vrijheid. Niet alleen met de vrijheid van afzonderlijke volkeren, maar ook met die van het individu.
Het zal niet lang meer duren voordat we getuigen zullen zijn van een wereld zonder contant geld. Het huidige geld- en betalingssysteem zal zijn geldigheid verliezen. Baar geld zal worden afgeschaft om de weg vrij te maken voor de totale afhankelijkheid van een wereldwijde centraal gestuurd computersysteem.
Niet alleen bankenlobby's en multinationals ijveren tegen contant geld, wereldwijd zetten ook regeringen zich in het betalen met cash onmogelijk te maken. De EU-Commissie heeft het voornemen om in 2018 al het contante geld in Europa af te schaffen en te verbieden.
Dat wij onwetend blijven is natuurlijk essentieel. Bewust vergeet men ons te vertellen dat contant geld staat voor onze keuzes en behoeften. Dat het onze leefstijl reflecteert en onze vrijheid vorm geeft.
Na het verbod op contant geld, zal een elektronische chipkaart (RFID-chip) het contante geldverkeer volledig overbodig maken. Deze chip wordt uw legitimatie om toegang te krijgen tot alles wat u nodig heeft zoals voedsel, transport, onderwijs, gezondheidszorg et cetera. De periode van individueel zelfbeschikkingsrecht is dan voorbij. We zullen machteloze onderdanen worden, totaal afhankelijk in alle opzichten van degene die het computersysteem beheert. In de praktijk betekent dit, dat deze iedereen overal gedurende 24 uur per dag van afstand kan controleren en besturen.
Adolf Hitler zou zich postuum omdraaien bij het idee dat hij het zonder dit buitenkansje heeft moeten stellen.
Wie het wereldwijde centraal gestuurd computersysteem beheert is onbekend. Dit boek probeert hierin wat inzichten te verschaffen zodat men kan gaan handelen; iets dat op dit moment broodnodig is.
MEDEDELING De eerste Nederlandse druk van dit boek verscheen 2009 onder de titel: De komst van de Transitie - Het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht .
Voorliggende tweede druk is een geheel geactualiseerde uitgave met talrijke wijzigingen. Dientengevolge was het essentieel de boektitel en omslag aan te passen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robin de Ruiter staat al jaren internationaal bekend om zijn buitengewone vermogen tot onderzoek. Hij behoort tot een van Nederlands meest vertaalde auteurs.

Geboren werd de auteur op 6 maart 1951. Zijn jeugd bracht hij voornamelijk door in zijn geboorteplaats Enschede. Als jonge jongen verhuisde hij met zijn ouders naar Spanje. Hier studeerde hij onder meer theologie, geschiedenis en Spaans waarvan hij in 1973 en 1974 zijn titels behaalde.

Zijn carrière begon De Ruiter als freelance schrijver voor Spaanstalige tijdschriften op het gebied van politiek en religie. Met zijn Spaanse publicaties verwierf hij zich een naam in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Met zijn boek George W. Bush en de mythe van al-Qaeda – De verborgen macht achter de terroristische aanslagen van 11 september 2001 oogstte hij groot succes onder een wereldwijd publiek.

De Ruiter beschikt over een ongeëvenaarde geopolitieke inzicht en een buitengewone feitenkennis. Zijn directe internationale connecties en talenkennis - hij spreekt vloeiend zeven vreemde talen - geven hem toegang tot een ongekend aantal informatiebronnen. Zijn publicaties getuigen van een heldere, onbevooroordeelde blik. In de tegenwoordige journalistiek is zoiets zeer zeldzaam. Boeken welke getuigen van een dergelijke buitengewone feitenkennis en inzicht in samenhangen - zonder betweterij - zijn in Nederland ondenkbaar geworden. En al helemaal bij wat zich de serieuze pers noemt.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.