Veranderen 3.0

zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit

Wendy Nieuwland; Maaike Nooitgedagt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Veranderen 3.0

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079679362, geïllustreerd, 224 blz., August 2015
Formaat: 24.5 (h) x 18.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 636 gram.

Uitgever: Lindonk & de Bres

beschrijving

Hoe kun je ervoor zorgen dat organisatieveranderingen wél succesvol zijn? Dat ingezette veranderingen worden voortgezet, zonder daar aan te hoeven trekken en sleuren? Hoe krijg je mensen mee in veranderprocessen, zonder dat je stuurloos wordt?

Op die vragen geeft dit boek antwoorden. Door verandering van binnenuit te laten ontstaan, gebruikmakend van hoe gedrag van nature verandert, werk je aan duurzame verandering.

In dit boek laten de auteurs zien hoe je iders aangeboren vermogen te veranderen kunt gebruiken voor organisatieverandering. Zij putten daarvoor uit hun jarenlange ervaring met het faciliteren van verandering in organisaties van binnenuit onder te titel 'Veranderen 3.0'.

Aan die werkwijze liggen zeven essentiële principes ten grondslag die ze in dit boek uitwerken. Met veel voorbeelden en casussen laten ze zien hoe dit in de praktijk werkt. Met denk- en doe-opdrachten dagen ze je uit dit toe te passen bij je eigen veranderopgaves.

Over de kaft van dit boek:

De voorkant van dit boek is een whiteboard. Je kunt hier bijvoorbeeld je eigen veranderdoel op weergeven en bijstellen wanneer deze zich ontwikkelt. Een verandering 3.0 begint tenslotte bij jou en is niet in steen gebeiteld.


De auteurs faciliteren vanuit hun bureau Gewoon aan de slag veranderingen in organisaties.

Wendy Nieuwland studeerde communicatiewetenschap, gecombineerd met letteren, sociologie en psychologie. Haar hele werkende leven is zij geïntrigeerd door de vraag: wat maakt dat gedrag van mensen wel of niet verandert? Vanuit haar drive om het beste uit mensen en organisaties te halen begeleidt zij sinds 1997 organisaties en teams om samen veranderingen te realiseren.

Maaike Nooitgedagt startte haar loopbaan in 2001 als psycholoog (klinisch) om zich enkele jaren later om te scholen tot leiderschapstrainer en organisatieadviseur. Die kennis combineert zij bij het begeleiden van veranderprocessen. Met haar scherpe blik en kennis van de achtergrond van menselijk gedrag schept ze de voorwaarden om van binnenuit tot verandering te komen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.