Dio & de ijskelder

Hans Peter Roel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789079677177, 185 blz., June 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: N.E.X.T. Company Publishers B.V.

beschrijving

nextcompany

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDio en Aine zijn hartsvrienden. Ze zitten samen in groep 7 in De Nieuwste Stavenlotse School, de meest sjieke school in Stavelot en zijn altijd samen op pad.

Dio is geboren tijdens de totale zonsverduistering op 7/9/2001. Zonsverduisteringskinderen hebben een magische gave. Op de dag dat hij geboren werd heeft hij van de Tibetiaanse monniken een houten kralenketting met een vijfhoekig hangertje gekregen. Deze ketting zou Dio beschermen tegen het kwaad.
Dio droomde dikwijls van de Ibutsi indianen. Ze hadden steeds Dio's hulp nodig.

Vandaag is het Dio's verjaardag. Hij had al vele cadeautjes gekregen van zijn ouders en hartsvriendin Aine.
De post had een rode fluwelen koker met aan de uiteinden twee goudkleurige schroefdoppen bezorgd. In de koker zit een perkament met een boodschap. Wie heeft dit laten bezorgen?

Samen met zijn vriendin Aine gaat hij op avontuur naar de ijskelder in het Stavelotse bos.
Wanneer ze aankomen aan de ijskelder ontdekken ze een luik. Ze maken het open, gaan de ijskelder binnen en op dat moment slaat het luik dicht en zitten ze opgesloten.

Ze ontmoeten daar de geest kardinaal Gregorius. Ze krijgen de opdracht om de vijf oerelementen en het pentium te vinden in de zeven landen van Het Rijk der Geesten. Als ze slagen in hun opdracht zal de wereld verlost zijn van alle kwaad.

Ze vertrekken en proberen de oerelementen in hun bezit te krijgen, wat niet zonder gevaar is.
Azazel, de heerser van het kwaad, met zijn leger Spocks ligt voortdurend op de loer om de twee mensenkinderen uit te schakelen. Slagen Dio en Aine in hun opdracht?

'Dio & de ijskelder' is geschreven door Hans Peter Roel. De ijskelder bij kasteel Groeneveld in zijn woonplaats Baarn heeft hem geinspireerd om dit verhaal te schrijven.
'Dio & de ijskelder' is een avonturenverhaal met de allures van een sprookje. De lezer belandt in een droom en gaat op pad met Dio doorheen de zeven landen. Het is een leuk boek om te lezen, zowel voor jong als oud.

Dit boek is het eerste deel uit een serie van zeven boeken en is ook verkrijgbaar als e-book.
De Boekenkast kijkt al uit naar het tweede deel!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.