Saai is het nooit

Belevenissen van pleegouders voor pubers

Ellen Feller

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Saai is het nooit

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079603534, 96 blz., October 2019
Formaat: 24.8 (h) x 17.9 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 450 gram.

Uitgever: 248media uitgeverij

trefwoorden: ouderzorg pleegouders, praktische tips pleegouders pleegpubers pleegzorg

beschrijving

Saai is het nooit geeft een kijkje achter de voordeur van een pleeggezin voor pubers.
Auteur Ellen Feller deelt boeiende, spannende en ontroerende momenten die zij in ruim twintig jaar als pleegouder heeft ervaren. Jongeren met verschillende achtergronden, levensovertuigingen, karakters, uitdagingen en kwaliteiten een duwtje in de goede richting geven, dat is wat Ellen en haar partner Moon drijft.
‘Miniverhaaltjes’ wisselt ze af met praktische adviezen – concrete handvatten voor pleegouders (in spe) om hun pleegtiener zo goed mogelijk te begeleiden. Het geheel wordt aangevuld met wat in de literatuur bekend is over het succesvol opvoeden van pleegjongeren.
Vier van de jongeren die bij Ellen en Moon in huis hebben gewoond, komen aan het woord over hoe zij terugkijken op vaak levensbepalende ervaringen in die periode.

Saai is het nooit – een inspiratieboek om de opvang van tieners in een pleeggezin tot een succes te maken.
Het boek is bedoeld voor (potentiële) pleegouders, docenten, hulpverleners, beleidsmakers en jeugdhulpverleners.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ellen Feller (1963) is onderwijskundige en sinds ruim twintig jaar pleegouder voor pubers. Zij biedt samen met haar partner Moon een veilige plek aan jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Veertien jongeren hebben de afgelopen jaren in hun huis gewoond. Soms voor vijf maanden, soms voor drie jaar.
Ellen geeft workshops en presentaties over jongeren in pleeggezinnen. Haar jarenlange ervaring als opleider, procesbegeleider en teamcoach in de zorg, bij gemeentes en ministeries komt daarbij goed van pas. www.ellenfeller.nl
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.