Ruziemaken, een hele kunst

Inge Marit Wielinga-Pols

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Ruziemaken, een hele kunst

gebonden: € 16.95

ISBN: 9789079603510, geïllustreerd, 64 blz., July 2020
Formaat: 24.9 (h) x 17.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 381 gram.

Uitgever: 248media uitgeverij

trefwoorden: echtscheiding vechtscheiding conflicten dramadriehoek escalatieladder geweldloos communiceren mediator ruzie ruziemaken stappenplan ruziemaken ...

beschrijving

Dit boek is bedoeld om met kinderen in gesprek te gaan over hoe je op een goede manier met ruzie – in het algemeen of in een (v)echtscheidingssituatie – om kunt gaan en hoe je zelf beter ruzie kunt maken.

In deel 1 van dit boek zijn een verhaal en een gedicht opgenomen om aan kinderen voor te lezen. Het verhaal ’Er is zon en maan genoeg’ gaat over ruzie in het algemeen; het gedicht ‘Vogelkind’ is bedoeld voor jonge kinderen die te maken hebben met een complexe echtscheiding.

In deel 2 is een test opgenomen om je bewust te worden van de ouderboodschappen die je van je ouders hebt meegekregen. Daarna geven drie professionals op het gebied van conflicten hun inzichten over hoe je beter kunt ruziemaken: Annelies Hendriks (ontwikkelinkspsycholoog en mediator), Robbert Hogenelst (mediator) en Wicher Schols (organisatiecoach).

Het boek sluit af met een stappenplan waar je mee aan de slag kunt als je beter wilt leren ruziemaken en een opzegversje en oefeningen voor kinderen waarmee ze kunnen leren hoe ze hun grenzen aan kunnen geven.

Ouders, leerkrachten en ‘kinderdeskundigen’ kunnen kinderen met dit boek een handreiking geven om over dit belangrijke onderwerp te praten. In plaats van een kind naar zijn kamer te sturen of in de klas een rode kaart te geven is het beter om op de ruzie in te gaan en het kind op die manier iets mee te geven. Jong geleerd is oud gedaan!

Inclusief:
- Stappenplan;
- Tips voor ouders;
- Esclatieladder;
- Dramadriehoek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.