Het perfecte kind

Wat hebben kinderen in deze tijd en prestatiemaatschappij nodig om gelukkig te zijn?

Jessica Hebly

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het perfecte kind

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079603497, 96 blz., March 2019
Formaat: 24.7 (h) x 17.6 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 435 gram.

Uitgever: 248media uitgeverij

trefwoorden: ouders groei kinderen ontwikkeling het perfecte kind, opvoeden, meervoudige intelligentie opvoeden, perfecte kind, prestaties opvoeding ...

beschrijving

We leven in een prestatiemaatschappij. De druk die zowel ouders als kinderen ervaren, is groot. Door deze prestatiedruk, de hoge verwachtingen en de daarmee gepaard gaande stress en (faal)angst haken kinderen en jongeren vroegtijdig af en komen ze nauwelijks tot bloei. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Wat is er nodig om die ontwikkeling te keren? In het onderwijs, in de maatschappij of juist in onszelf? Wat hebben kinderen in deze tijd nodig om op te kunnen groeien tot veerkrachtige, zelfverantwoordelijke en gelukkige mensen?

We bevinden ons op een kantelpunt naar een nieuw tijdperk. Er dient zich een nieuwe bewustzijnsfase aan, een nieuw wereldbeeld waarin innerlijke en collectieve ontplooiing van mensen centraal komen te staan. Dat vraagt om andere benaderingen en andere oplossingen, ook in het opvoeden van kinderen.

Het perfecte kind is een hoopgevend, inzichtgevend, maar ook praktisch boek, dat ouders en (mede)opvoeders kan inspireren kinderen en zichzelf te geven wat ze in deze tijd het meeste nodig hebben. Het is te zien als een vorm van positieve psycho-educatie en biedt handvatten voor ontwikkeling.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.