Het hoogstimulatieve kind

hoe ga je om met kinderen die gevoeligheid combineren met druk en emotioneel intens gedrag, inclusief stappenplan bij heftige emoties

Gerarda Van der Veen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het hoogstimulatieve kind

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079603459, March 2017
Formaat: 23.7 (h) x 15.6 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 428 gram.

Uitgever: 248media uitgeverij

trefwoorden: hoogsensitief emotioneel kind hoogstimulatie sterke wil strong wil

beschrijving

Alweer de 3e druk - inclusief stappenplan.
Hooggevoeligheid kan samengaan met druk en emotioneel intens gedrag. Het kind is gevoelig, hulpvaardig, sociaal en spontaan, maar kan ook moeilijk te corrigeren zijn. Hij lijkt niet te willen luisteren en reageert met boze buien. Op school heeft hij moeite met concentreren, met stil zitten en verstoort hij nogal eens de les.
Ouders hebben vaak al van alles geprobeerd, maar hun kind blijft 'de baas spelen' in huis, zo leggen ze uit. Hij wil gewoon niet luisteren, is de gedachte, of: hij heeft een (te) sterke wil. Om je kwaliteiten vorm te geven gaat het echter niet om de wil, maar om vaardigheden. Een druk-gevoelig kind (in dit boek 'hoogstimulatief' genoemd) snapt best hoe hij zich moet gedragen en wil daar ook graag aan voldoen, maar hij beschikt niet over de vaardigheden om dat te realiseren.
Vaardigheden zijn te oefenen, daarom biedt dit boek een stappenplan voor ouders om hun kind te leren met lastige situaties om te gaan. Zodat ongewenst gedrag vermindert en de kwaliteiten van hooggevoeligheid beter tot hun recht komen.

Een boek vol tips voor ouders om hun druk-gevoelige kind te begrijpen en te begeleiden; en voor iedereen die meer wil weten over de drukke variant van hooggevoeligheid.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingEen boek vol tips voor ouders om hun druk-gevoelige kind te begrijpen en te begeleiden; en voor iedereen die meer wil weten over de drukke variant van hooggevoeligheid.
Met een stappenplan
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.