Speelkind

Tips en tricks uit de theaterwereld voor het opbouwen van kracht en weerbaarheid

Irma Hartog

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Speelkind

gebonden: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079603428, geïllustreerd, 128 blz., March 2017
Formaat: 25.3 (h) x 17.9 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 529 gram.

Uitgever: 248media uitgeverij

trefwoorden: presentatie spreekbeurten voordracht angst cito-toetsen drama in de klas podiumangst spreekbeurtangst spreekbeurten stemoefeningen voor ...

beschrijving

Praktische tips voor kinderen die een presentatie voor de klas moeten geven.
Oefeningen om de angst bij kinderen weg te nemen.

Kinderen zijn net acteurs: ze houden gewoon van spelen!
Maar op school is het meestal: 'Op je billen!' En thuis schuiven diezelfde billen toch ongemerkt richting smartphone of computer. Dat is jammer, want in hun hart houden kinderen nou juist zo van doen...
Tijd voor wat actie dus! Dit boek, bedoeld voor kindercoaches, ouders en leerkrachten die wel behoefte hebben aan wat speelsheid voor hun kinderen, staat boordevol oefeningen uit de theaterwereld die kinderen helpen 'uit hun hoofd' te komen en weer maatjes te worden met hun eigen lijf.

Wat vertelt jouw lijf eigenlijk? Hoe kom je over? Sta je als een huis, of meer als een muis? Durf je mensen aan te kijken als je praat, of kijk je liever naar de grond? Laat je je stem klinken als een klok, of blijven je woorden steken in je mond?
Wat zou het fijn zijn als kinderen de taal van hun lijf (weer) leren kennen. Want uit ervaring weet ik dat je door lichaamsbewustzijn zelfvertrouwen krijgt, je je krachtig gaat voelen, weerbaar wordt en mensen je veel beter begrijpen!
Aan de hand van - vaak tragikomische - anekdotes en struggles uit mijn werkende leven verklap ik je in dit boek graag mijn tips en theateroefeningen die mij er altijd weer doorheen hebben gesleept en zet ik ze om in praktische tips voor kinderen. Tips voor thuis, voor op school - tips voor altijd!

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIn dit boek staan makkelijke oefeningen voor kinderen om over hun angsten heen te komen zoals bij spreekbeurten, boekbesprekingen en cito-toetsen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.