Slimme Rick

Rineke Derksen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Slimme Rick

gebonden: € 15.95

ISBN: 9789079603220, June 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: 248media

serienaam/reeks: Wijzjes

beschrijving

Rineke Derksen, bekend van het boek Gelukkig hoogbegaafd, schreef speciaal voor hoogbegaafde kinderen het boek Slimme Rick.

Rick verveelt zich snel op school. Zijn hersenen denken sneller, waardoor andere mensen hem niet altijd begrijpen. Andersom begrijpt hij niet altijd andere kinderen. De gevolgen voor Rick op school zijn groot: hij vindt de lessen niet zo interessant en verveelt zich, hij moet vaak nablijven omdat hij niet heeft opgelet tijdens de lessen van de juf, hij wordt gepest door zijn klasgenoten. Na gesprekken tussen zijn ouders en zijn juf komen ze samen tot een oplossing, die onder andere tot gevolg heeft dat de hele klas in actie gaat komen voor de dierenambulance.
Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met bezinningsvragen die kinderen helpen meer over zichzelf te weten te komen, bijvoorbeeld 'Hoe zou je het liefste willen leren? Ben je een denker, een doener, een onderzoeker of anders?'

Slimme Rick is het derde deel uit de WijZjes-reeks van 248media uitgeverij. Eerder zijn in deze reeks verschenen de titels Niet waar van Elsbeth de Jager en Mijn oma is een engel van Marije Onstenk.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.