Wegwijs in hooggevoeligheid

gids voor ouder en kind

Gerarda van der Veen; Erienne van der Veen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wegwijs in hooggevoeligheid

gebonden: € 18.95

ISBN: 9789079603190, geïllustreerd,
Formaat: 23.8 (h) x 15.6 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 438 gram.

Uitgever: 248media uitgeverij

trefwoorden: hooggevoelige kinderen handboek hooggevoeligheid hooggevoelig, hoogsensitief, hoogsensitieve hoogsensitieve kinderen

beschrijving

Het complete boek over hooggevoeligheid | 4e druk | Gids voor ouder en kind

Hooggevoelige kinderen merken veel op in hun omgeving en denken diep na over wat ze waarnemen. Ze zijn empathisch, gewetensvol, creatief, sociaal sensitief en functioneren het beste in een harmonieuze sfeer. Maar ze kunnen ook behoedzaam, angstig en zeer emotioneel zijn.
In Wegwijs in hooggevoeligheid, gids voor ouder en kind legt auteur Gerarda van der Veen uit hoe je weet of je kind hooggevoelig is, zodat je als ouders de beste zorg en begeleiding kunt bieden. Deze gids geeft een uitgebreide beschrijving van kenmerkende aspecten van deze karaktereigenschap, alsmede tips voor begeleiding in verschillende leeftijdsfasen, van kleutertijd tot puberteit.
Hoe is het voor een kind om hooggevoelig te zijn? Dochter Erienne (14) voegt aan deze gids haar belevingen toe, over onder meer omgaan met verandering, afscheid nemen en overprikkeling. In vlotte anekdotes schetst zij een beeld van hoe zij, terwijl zij opgroeide, leerde omgaan met haar sensitiviteit. Dat maakt deze gids ook voor kinderen een wegwijzer in hooggevoeligheid en hoogsensitiveit.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingWegwijs in hoogggevoeligheid is de complete gids over hooggevoelige en hoogsensitieve kinderen met veel tips en praktische voorbeelden
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.