Texel

50 Natuurgebieden en 170 locaties

Daan Schoonhoven; Sytske Dijksen; Adriaan Dijksen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Texel

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079588282, geïllustreerd, 144 blz., June 2020
Formaat: 24.1 (h) x 21.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 538 gram.

Uitgever: PiXFACTORY

serienaam/reeks: De mooiste fotolocaties

redactie: Bob Luijks; Marc Plomp

illustrator: René Pop

beschrijving

Bij Texel denk je meteen aan de vele vogelsoorten die er broeden of doortrekken, maar Texel heeft nog veel meer te bieden! Landschapsfotografen halen hun hart op in de jonge duinen, op het ruwe strand of bij een van de vele bollenvelden.
Strand, duinen, duinvalleien, polders, dijken en wad zorgen voor een ongekende variatie aan planten, die op hun beurt weer garant staan voor een rijk insectenleven.
Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je niet alle gebieden tot in detail kunt kennen. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben.
Een team van natuur- en landschapsfotografen, afkomstig van Texel, heeft deze encyclopedische uitgave gemaakt met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Texel.

Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave. Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen.

Niet eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van natuurgebieden op dit prachtige eiland. Daarmee is dit boek niet alleen interessant voor fotografen, maar voor iedere natuurliefhebber die mooie plekjes en bijzondere soorten wil ontdekken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.