De Koran, uitleg voor kinderen deel 1

Abdulwahid van Bommel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Koran, uitleg voor kinderen deel 1

gebonden: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079578825, geïllustreerd, 408 blz., November 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Parthenon

illustrator: Senad Alic

beschrijving

Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leerzaam. Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken. In deze prachtig geïllustreerde koranuitleg maken kinderen speels en creatief kennis met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera's. Het kind kan zelf vragen stellen en krijgt ook vragen terug:
- Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
- Wat heb jij over jezelf ontdekt?
- Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?
Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.
Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.
De Koran, uitleg voor kinderen is bedoeld voor thuis, de moskee en de bovenbouw van islamitische basisscholen. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen.
Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatUitleg over de Koran waarbij kinderen op speelse wijze kennismaken met o.a. de verhalen van de grote profeten.
De auteur (Amsterdam, 1944) bekeerde zich en studeerde Islam in Turkije. Hij is buitengewoon hoogleraar Islamitische geestelijke verzorging en doceert 'geestelijk verzorging in zorginstellingen' aan de Islamitische Universiteit Rotterdam. Publiceerde
veel, o.a. door hem vertaalde Turkse mystieke poëzie van Yunus Emre (1991) en de Masnawî van Rumi (2011). Dit eerste deel uit een vierdelige serie bevat een inleiding voor opvoeders en een voor kinderen. Ingegaan wordt op het scheppingsverhaal en een aantal profetenverhalen, op het leven van de profeet Mohammed, de eerste openbaringen van de Koran en aan aantal korte soera's. Het gaat niet om vaste vragen en pasklare antwoorden. Het kind kan vragen en bevraagd worden. Dit gebeurt regelmatig bij het kopje: 'Nu jij!'. Informatief en creatief.
Fraai verzorgde uitgave met mooie kleine en paginagrote kleurenillustraties. Overzichtelijke indeling en lay-out met verschillende pastelkleuren. Voorzien van bronnen, noten, uitgebreide inhoudsopgave en een woordenlijst. Voor thuis, de moskee, de bovenbouw van islamitische scholen en andere belangstellenden. Vanaf ca. 10 jaar, met hulp vanaf ca. 7 jaar.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.