Korte verhandeling van god, de mens en zijn welstand

Benedictus de Spinoza

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Korte verhandeling van god, de mens en zijn welstand

gebonden: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079578368, geïllustreerd, 452 blz., March 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Parthenon

vertaald door: Rikus Koops

beschrijving

MET EEN VOORWOORD DOOR WIM KLEVER

De Korte Verhandeling van Spinoza is een vroege versie van zijn Ethica en daarom van grote waarde. De tekst is echter niet in 'geometrische trant' geschreven, maar als doorlopende tekst en in lastig toegankelijk Nederlands.
Deze nieuwe editie biedt naast de originele tekst - het zgn. manuscript A. in de editie van Mignini, 1851 - een zeer leesbare geannoteerde vertaling. De originele editie is integraal weergegeven met alle voetnoten, margeteksten en appendices. Dit geeft de lezer volledige toegang tot de brontekst.
Bovendien is deze editie voorzien van een uitgebreide analyse van de waarde en relevantie van de Korte Verhandeling, waarin onder meer de ontdekking, de samenstelling en het waarschijnlijke ontstaan van de tekst worden beschreven.
Een schematische vergelijking met de Ethica, waarvan de Korte verhan- deling de voorloper is, maakt deze editie tot een uniek hulpmiddel bij het bestuderen van de ontwikkeling van Spinoza's denken. De lezer krijgt zo een goed beeld van de inhoudelijke waarde van de Korte Verhandeling die, zoals uit de analyse blijkt, zeer dicht bij de Ethica staat.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.